КултураРегионалниСамоков

Благотворителен спектакъл „Кауза, облечена в рими“ набира средства за училищни пособия на деца в нужда

„Самоков 365“

Благотворителна организация „Ти си доброто“ подготвя своята втора кампания. Този път организаторите в лицето на Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева изненадват с благотворителен спектакъл, под надслов „Кауза, облечена в рими“. Той отново е насочен към деца от Община Самоков, които са в неравностойно положение и в училищна възраст. Събитието ще се проведе на 3 май /вторник/ от 18:30 часа на сцената на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

Първата благотворителна кампания на организацията „Ти си доброто“ се проведе по Коледа и съответно носеше името „Усмивки за Коледа“. Тогава децата бяха написали писма до Добрия старец със своите желания. Кампанията пожъна голям успех, благодарение на силния отклик от страна на добри хора, които на драго сърце подариха надежда и усмивка. Подаръци получиха 73 деца в неравностойно положение, живеещи в Община Самоков, като 28 от тях са в училищна възраст.

„По време на срещите ни с децата се сблъскахме с реалността, която остави у нас мисълта, че не трябва да бъдат просто коледни герои, а да опитаме да помагаме целогодишно на тях и семействата им, които достойно водят борбата с трудностите!“, споделят организаторите.

Точно това дава подтик и на мисия номер две, която е „За равен училищен старт“. Целта на кампанията е да набере достатъчно средства, за да може преди началото на следващата учебна година да се закупят всички допълнителни пособия, които са необходими за започване на учебния им процес. В това число са всички помагала, сборници, учебници, учебни тетрадки и всички материали, присъстващи в списъците, които всеки родител получава преди септември месец.  Затова от „Ти си доброто“ канят на благотворителен спектакъл „Кауза, облечена в рими!“. От сцената на читалището ще прозвучат едни от най-обичаните стихове в един малко по-различен прочит. Събитието няма определен вход. Ще бъде поставена кутия, където всеки, който желае, може да остави своя принос.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close