ОбществоРегионалниСамоковСъбития

Благотворителен концерт „Да подадем ръка на Ицо” на 16 ноември в Читалището

„Самоков 365”

Благотворителен концерт в подкрепа на 24-годишния самоковец Христо Симеонов, организират негови приятели и близки на 16 ноември /петък/. Той ще се състои в салона на читалище – паметник „Отец Паисий- 1859” от 18:00 часа. Определен е вход в размер на 5 лв., като всички събрани средства ще постъпят по сметката на Ицо.

Един от основните организатори на благотворителното събитие е неговата приятелка от детството Христиана Видинова, която ще се изяви в качеството на водещ на концерта. Заедно с нея на сцената ще бъде Марина Милева. В програмата ще се включат момичетата от  „Кати денс” с ръководител Катрин Митева, Танцовият състав към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”  с хореограф Ралица Стоянова, фолклорните състави ТФ „Росица” под ръководството на Росица Павлова, съставът на Борислав Искрев – ФТА „Самоков”,  ФТА „Рила” на Кирил Амбарков, народните изпълнители от Дует „Пирин”, квартет „Чаушеви”, певиците Габриела Даганова и Елена Несторова, Благовест Бичаков, Георги Николов – Гопето.

Необходимите средства за лечението на младия самоковец Ицо възлизат на 25 хиляди долара. Сума, която е непосилна за семейството му. Той е преживял една неуспешна бъбречна трансплантация  преди две години и сега се налага втора интервенция в Турция. Негови приятели са се организирали и са поставили над 30 кутии за дарения в множество търговски обекти в града, а и не само. До момента по дарителската сметка са постъпили над 10 000 лв.  Създадена е и фейсбук група „Да подадем ръка на Ицо”, където информацията непрекъснато се обновява.

Въпреки болестта си Христо не спира да се бори. А от повече от половин година е семеен. Неговата мечта е да има деца.

Всеки, които желае да протегне ръка на Христо и той да продължава да води динамичния си начин на живот, може да го направи като присъства на концерта на 16 ноември или на

дарителската сметка в лева към „Уникредит Булбанк”
№ 7000 1523 4126 65
IBAN: BG89 UNCR 7000 1523 4126 65
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Христо Иванов Симеонов

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close