ОбществоРегионални

Благотворителен концерт в помощ на Александрина Кръстева

“Самоков 365”

„И най-малкото добро, което направиш, то е за твоя сметка, ще ти дойде на помощ и ще те избави от голямо нещастие. Може да ти се струва нищо, но една твоя светла мисъл, изпратена към някого, като Ангел ще дойде при теб, когато си в най-голяма нужда и ще ти помогне.“ – Учителят Петър Дънов.

Започваме следващата статия с цитат на великия Дънов, именно заради поредната кампания, която е прегърната от петима млади самоковци – Венелина и Никол Валентинови, Любен и Марина Спасови, Христиана Видинова и заместник – директорът на ПТГ „Никола Вапцаров“ – Гала Старчева. Заедно те организират поредния благотворителен концерт в помощ на 19 – годишната Александрина Кръстева, която не живее в Самоков, но определено си е наше момиче – дядо й е от село Маджаре, а Алекс много често идва в родния край на баща си – Красимир Кръстев. Тя беше диагностицирана с остра лимфобластна левкемия.

Преди няколко дни е открит рецидив на болестта и сега тя има спешна нужда от костно-мозъчна трансплантация. Предложението за лечението до момента е във Великобритания, а сумата е 250 000 EUR – непосилна за семейството.
„На 22.02.2017г. в Читалище-паметник “Отец Паисий-1859”, гр.Самоков от 17:30ч., НИЕ заедно с всички вас, които желаят да присъстват на нашия концерт, ще помогнем на едно прекрасно и лъчезарно момиче да живее. Концертът се организира с цел събирането на средствата за трансплантацията. Входът ще бъде 2 лева. Искаме да изкажем големи благодарности на моя бивш класен ръководител – Гала Старчева, която застана зад нас и ни помогна с организацията.“ – сподели един от организаторите Венелина Валентинова.

В благотворителния концерт участие ще вземат детско- юношески танцов състав “Рилска магия”, момичетата от “KATTY DANCE STUDIO”, Елена Несторова, Габриела Даганова, Диана Чаушева, Дует “Пирин”, дечицата от ОУ “Христо Максимов”.

„Обединяваме се в името на живота! Да запазим най-ценното! Събираме и с това даваме частица от себе си.Нека не позволяваме поредната млада усмивка на България да угасне! ОЧАКВАМЕ ВИ!“  – добави сестра й Никол Валентинова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close