Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Благотворителен акордеонен концерт организира Ирена Рогачева

Музикант помага на друг музикант

Aнна Манова

Благотворителен акордеонен концерт организира талантливата самоковска музикантка Ирена Рогачева. Той е в помощ на преподавателката по акордеон Латинка Банева, която се нуждае от спешна операция. Концертът ще се проведе на 30 януари /сряда/ от 18:30 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”.

Музиканти ще подадат ръка в подкрепа на един добър педагог, за да може да продължава да води пълноценен начин на живот. Живот, обвързан с музиката и развитието на децата в тази област. Латинка Банева живее и преподава в гр. Ловеч. Тя обучава малки таланти между 10 и 15-годишна възраст. В момента тя се нуждае от животоспасяваща операция в Турция. Поставената й диагноза е липосарком на меките тъкани. До този момент в България са и извършени две неуспешни операции. Заболяването е изключително рядко и единственият шанс за излекуване и спасяване на крака от ампутация е операция в Турция. Необходимата сума е 50 000 евро.

Водена от желанието си да помогне, третокурсничката в НМА „Проф. Любомир Пипков”, Ирена Рогачева сърцато се впуска в това да организира благотворителен акордеонен концерт в родния си град и на сцената, където самата тя е започнала да се изявява с акордеона.  На 17 януари тази година студентите от Академията, заедно с гост –изпълнители, организираха заедно благотворителен концерт в помощ на Латинка Банева. На него те успяха да съберат над 1000 лв., които на следващия ден преведоха по банковата сметка на преподавателката.

В  благотворителния концерт като водещ и изпълнител ще се изяви Ирена Рогачева. На сцената заедно с нея ще се включат музикантите от школата по акордеон на Машов – Димитър Рогачев, Венислав Будинов, Николай Петров, Румен Цветанов и Цветан Иванов. В концерта участие ще вземе и Владан Иванчев.

Желанието на организаторката е да се съберат повече хора, които с даренията си да  помогнат в битката за живота на преподавателката по акордеон.

 

Банкова сметка:

ООБ АД

BG25UBBS80021075259940

UBBS BGSF

Титуляр: Латинка Николаева Банева

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close