ОбществоРегионалниСамоков

Благодарност от СК „Рилски скиор – ветерани“

От името на целия СК „Рилски скиор – ветерани“ благодарим за подкрепата, която получихме на последното ни състезание, което се проведе в Осогово в средата на март.

Изказваме своята най-искрена благодарност на Община Самоков за финансовата подкрепа през годините. Без средстава, които ни отпускат, ние няма да можем да си позволим нито едно състезание.

Благодарни сме и на фирма „Бороспорт“ АД за предоставените лифт карти, благодарение на които можем да стъпим на сняг и да направим своята подготовка. Надяваме се да продължават да ни подкрепят и занапред.

Нашият клуб донесе 31 медала от участието си в Държавното първенство по ски в Осогово. От тях 12 са златни, 10 сребърни и 9 бронзови отличия, като преди това имахме много малко време за подготовка. И отборно завоювахме 5 купи. Тук имаме при жените алпийки и бегачи първо място отборно, мъжете алпийци се класираха отборно на второ място и мъжете бегачи взеха трето място отборно. В надпреварата се включиха 57 скиори ветерани. Благодарни сме на всички, които взеха участие. Всеки един състезател от нашия отбор допринесе за постигнатия успех. Всички те доказаха какво означава да участваш с много желание, ентусиазъм и спортен дух, и не се предадоха до финалната права.

Специална признателност на нашия доайен Маргарита Коцова. Тя е на 80 години и все още е ненадмината по белите писти. Марги се състезава в алпийски стил и ски бягане. Тя донесе за клуба от състезанието 2 златни медала.

80-годишната Маргарита Коцова

Нашият клуб дълги години се числеше към „Рилски скиор“, а негото начало е поставено от Ресми Ресмиев и Детелин Фунтаров. От края на 2019 година ние сме самостоятелни под името „Рилски скиор – ветерани“. Официално сме членове към Българска мастърс федерация. Към момента клубът ни наброява 70 души.

Ските наистина са скъп спорт. През годините всички нас ни държи любовта към белите писти. Желанието ни е да продължаваме да участваме в състезания, да носим още медали и да имаме повече време за подготовка. Иска ни се да имаме екипи, с които да се представяме като отбор. На тях да има логото на клуба и логата на нашите спонсори. Нека всеки, който желае и има възможност да ни подкрепи, защото повечето от нас са пенсионери и нямаме финансовата възможност лично да си купим необходимите екипи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close