ПолитикаРегионалниСамоков

Битката за Община Самоков

На 27 октомври ще се проведе оспорваната битка за кметските и общински позиции в Община Самоков.

Регистрирани за участие са 15 политически формации, две местни коалиции и един независим кандидат. В надпреварата ще се включат над 250 души за общински съветници, разпределени в различните листи, шестима са кандидатите за кмет на град Самоков и 36 управници на села.

За кметската позиция в Самоков ще се борят кандидатът на БСП и два мандата градоначалник Владимир Георгиев, претендентът на ПП ГЕРБ Валентин Милушев, Лъчезар Заркин от Съюза на свободните демократи, Николай Веселинов от Народна партия „Свобода и достойнство“, представителят на Радикалдемократическа партия Димитър Слатински и най-младият сред тях – 23-годишният Димитър Джелепов – Лъвски, който се явява като независим.

В 13 от самоковските села, които са с под 350 жители, ще бъде назначаван кметски наместник – Алино, Белчин, Горни Окол, Долни Окол, Гуцал, Злокучене, Клисура, Маджаре, Ново село, Поповяне, Рельово, Шипочан и Ярлово. В останалите единадесет села кметската позиция ще бъде избираема. Кандидатите да управляват по-големите села в самоковско са общо 36 души. В село Бели Искър отново се явява дългогодишният кмет Крум Георгиев, а за управлението на селото ще се борят още кандидатът на местна коалиция ВМРО – СДС Благовест Бичаков и Георги Терзийски от ПП ГЕРБ. В Говедарци сред кандидатите мъже – Бойчо Шуманов от „Демократична България – Обединение“ и Росен Бързанов от ВМРО – СДС, фигурират и две дами – Лорита Христова /БСП/ и Светла Ашкова /ГЕРБ/. За Доспей претендентите са досегашният кмет Николай Гешев и Николай Вуков /БСП/. В Драгушиново се явява досегашният кмет, водач на листата на НФСБ Георги Хаджийски, Стефан Домишляров /ГЕРБ/ и Веселин Крумов /Обединен блок на труда Български лейбъристи/. В Ковачевци една срещу друга се изправят две дами – Йорданка Бекярова, досегашен кмет на селото от БСП и Диана Ваткова от ГЕРБ. За народната симпатия в Мала Църква ще се борят Билян Христов от местна коалиция ВМРО – СДС, Ивайло Петров /БСП/ и Павел Павлов /ГЕРБ/. В Марица са досегашният кмет Теменужка Димитрова /ГЕРБ/ и Атанас Йорданов от БСП. Трима са кандидатите за село Продановци – Георги Лобутов /БСП/, Борислав Стаменов /ВМРО – СДС/ и Емилия Драганова, представител на ПП ГЕРБ и досегашен кмет. Радуил е от селата с най-много кандидати за управлението му – Георги Краиванов /“Демократична България – Обединение“/, Любомир Борисов /Инициативен комитет/, Лазар Арангелов /ВМРО –СДС/, Любомир Димитров /ГЕРБ/, Петър Петров /Партия „Възраждане“/ и Христо Иванов /БСП/. Борислав Пейчинов от Движение „България на гражданите“, досегашният кмет Васил Васов от Обединен блок на труда и Иван Иванов от ГЕРБ са кандидатите за село Райово. И за Широки дол са Александър Бакрачев /ПП ГЕРБ/, Марияна Груева /ССД/, Марияна Ръкльова /Обединен блок на труда/, Михаил Терзийски от „Атака“ и Роза Терзийска /Инициативен комитет/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close