ОбществоРегионални

Биометрични станции ще подпомагат издаването на лични документи в ОДМВР-София и РУ-Самоков

Самоков 365

Гражданите, могат предсрочно да поискат подмяна на лична карта и паспорт, ако документът изтича в края на 2020 или през 2021 година. Това информираха от ОДМВР-София и РУ-Самоков. За удобство на гражданите съществува възможност за „организиран прием” на заявления за издаване на български лични документи /лична карта, паспорт и свидетелство за управление на МПС/. От тази възможност могат да се възползват институции, ведомства, кметства, предприятия и фирми на територията на ОДМВР-София.

Ако служителите им не могат да се явят в звената БДС при ОДМВР-София или РУ, обслужването ще се извършва посредством мобилна биометрична станция. За осъществяването на организиран прием на заявления за подмяна и издаване на лични документи ръководителят на съответното ведомство, кметство, фирма или държавна структура трябва да отправи искане до директора на ОДМВР-София и представи списък на желаещите да подменят документите си за самоличност. От

Не е необходима подмяна на лични карти, които са със срок на валидност „безсрочен”.Таксите за лична карта за лица от 18-58 год. е 18 лв., от 58 до 70 – 11 лв. , тези над 70 години са освободени от такса. Хората с ТЕЛК /50 и над 50%/ заплащат 2 лв. Сумите за паспорт са съответно 40, 20, 10 и 3 лв. С цел максимално улеснение на гражданите, на гишетата на сектор „Български документи за самоличност” в ОДМВР – София, както и районните управления, са монтирани ПОС терминални устройства, даващи възможност за извършване на операции с картови плащания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close