ОбществоРегионалниСамоков

Биляна Стамова с приз за Учител на годината на JA България

Анна Манова

Преподавателят по „Икономика и мениджмънт“ в ПТГ „Никола Вапцаров“ Биляна Стамова получи заслужено отличие.  На 12 юни /петък/ на специална церемония, която се проведе онлайн, тя бе удостоена с приза Учител на годината на „Джуниър Ачийвмънт“ България.

В мотивите за присъждане на наградата Бони Бонев – председател на Управителния съвет на JA България, подчерта че отличието е за висок професионализъм и отдаденост.

„Биляна Стамова показва устойчивост в преподаването на програмата и участва в 90% от съпътстващите дейности – състезания, конкурси, иновационни лагери, както и в почти всички събития на „Джуниър Ачийвмънт“ България. По време на пандемията взе активно участие в уебинари и онлайн състезания. Популяризира JA  в социалната мрежа. Статуетката е именно за тази отдаденост в работата“, допълни Бони Бонев.

Биляна Стамова има 17 години педагогически стаж, а вече 11 години с желание и усърдие работи с програми по икономика и предприемачество на JA България.

По думите й целта е всяко дете да преживее нещо различно, да научи науката по различен начин, да изгради себе си като личност, а не само като суха материя в преподаването по традиционен начин. Затова в методите си на преподаване основно залага на интерактивни презентации, открити уроци и не на последно място – учене чрез правене и учене чрез преживяване. За добрите постижения и постигнати резултати свидетелстват множеството награди, сертификати и участия в национални, регионални, международни състезания. „Добрият учител вдъхновява и мотивира, подготвя и ръководи, изгражда и развива учениците си“, споделя Стамова. И допълва, че най-голямата удовлетвореност е продължаващото развитие на вече завършили ученици и дали силен старт в живота и кариерата си.

През учебната 2019/2020 година Биляна Стамова е обучавала и участвала с ученици от специалност „Икономика и мениджънт“ в Иновационен лагер, „Дай старт на успеха“, „Виртуално предприятие“, „Мениджър за един ден“, програми за финансова грамотност и умения за успех, Най – добра бизнес идея, Учебна компания и др. Наред с това са работили с технически информационни технологии, платформи, реклами, маркетинг и форуми.

Моята философия за работата с учениците се гради на това от дете да се превърне в личност. Като познавам психическото, физическо и емоционално състояние на всеки ученик да изградя устойчива среда, в която той да се чувства защитен и спокоен. Да използвам такава методика, която да следва индивидуалния път на развитие на всеки ученик. Съобразявам изискванията си към учениците с възрастовите им особености и с поставените цели и стандарти на обучение. За тези действия и постижения е нужно сърце и душа, а аз съм на 100% в името на развитието и успеха, който могат да постигнат младите хора,чрез програмите в които работя. Ще продължавам да вдъхновявам и мотивирам учениците си!“, сподели пред „Самоков 365“ Биляна Стамова.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close