РегионалниСпортФутбол

Бившият председател на УС на ФК Рилски Спортист: Със зъби и нокти се опитах да съживя клуба

Илиян Чалгънов

Ето какво сподели за медиите, бившият председател на УС на ФК Рилски Спортист – Николай Вуков:

– Г-н Вуков, защо не присъстваха всички членове на Управителния съвет?

– Пет човека бяха тук, те са от Управителния съвет. А други членове не присъстваха, понеже не са си плащали членския внос.

– Г-н Вуков, защо решихте да се откажете от поста си като председател?

– Защото аз тия години със зъби и нокти се опитах да го съживя, но не успях. Самият аз съм налял толкова много пари в клуба, за да го докарам донякъде… Три години бях председател, а преди мен беше Димчо Маринов, преди Маринов, спомняте си, беше Юри Галев. Оттеглям се от шефския пост, понеже съм в невъзможност да го издържам. Аз съм на една заплата, реших да го напусна.

– Какви са взаимоотношенията на клуба с общината?

– Договорът за стадиона с община Самоков беше сключен за възмездно ползване. Заплащахме по 100 лв. на месец на общината.

– Даде ли ви новото ръководство надежда и шанс да си запазят досегашните треньори и масажисти работните места, има треньори, които са в клуба от 81-ва година? Кой даде гаранция, че старите членове ще останат на работа? Или ще си тръгнат?

– Аз давам гаранция. Христо Крушарски ни даде такова обещание. Спонсор на отбора ще бъде той. Стремежът да се работи за благото на този клуб е гаранция, че тези хора ще останат.

– Кога ще се сключат новите договори с треньорите?

– Те са сключени. Ние сме двама треньори, които бяхме на щат към общината. А сега сме към клуба, но общината ни превежда заплатите. Останалите треньори ще си ги поеме новото ръководство. Г-н Крушарски ще си ги поеме. Президентът ще си направи нова структура. Аз много пъти съм настоявал и ще продължа да твърдя, че трябва да се загради долният стадион, трябва да започне изграждане на ново игрище, понеже през зимния сезон трябва да има къде да тренират футболистите. Вече имаме контакти с израелски отбори от различни възрасти, искаме да ги поканим тук, да правим турнири.

– Ще получават ли 28-те мъже, трениращи футбол, възнаграждение, заплата?

– Без коментар. Аз не ви питам какво получавате или не получавате вие. Няма такъв клуб в света да съобщава кой какво получава или не получава.

– Г-н Вуков, а чия беше идеята да се търси ново ръководство на клуба?

– Аз лично от години търся ново ръководство. Сами просто не се справяхме. Помагали са много фирми в града, но не бяха достатъчни средствата.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close