Самоков

Библиотека „Паисий Хилендарски” с мисъл за деца в неравностойно положение

„Самоков 365”

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” – Самоков стартира работа по проект на тема „Активни потребители”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” , сесия 2, в изпълнение на Договор РД11-00-115/24.06.2016 г. с Министерство на културата. Партньори на самоковската библиотека са Народно читалище „Христо Ботев-1928.”, с. Говедарци и Народно читалище „Христо Ботев-1926”, с. Райово.

Основната цел на проекта е формиране на активна потребителска позиция на пазара чрез иновативни подходи у деца в неравностойно положение. Дейностите по проекта са насочени към формиране на навици за отговорно отношение към парите и умения за разумното им харчене; запознаване с източниците на формиране на приходите и разходите в семейството и повишаване информираността относно правата и задълженията като потребители.

Проектът предвижда обучение на библиотечни и читалищни специалисти и три интерактивни обучения за деца под формата на забавни финансови игри и провеждане на работилници.

Проектът е с продължителност пет месеца от 01.12.2016 до 30.04.2017 г.

Планираните разходи по проекта са 4628 лв., от които 3808 са безвъзмездно финансиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close