ОбществоРегионални

Библиотеката, въженият град „Рилко” и хотел „Арена” отново в работен ритъм

Самоков 365

Животът постепенно се възвръща в обичайния си ритъм. Повечето обекти възобновяват дейността си при строго спазване на санитарно-хигиенните норми, свързани с разпространението на коронавируса. В понеделник /18-ти май/ своите врати за посетители отваря въженият град „Рилко” в Туристическата градина. Той ще работи всеки ден от 10.00 до 19.00 часа. Гостите ще се радват на много приятни изненади и приключения. За най-малките е специално изградената въжена пирамида. Цената на билета се запазва същата – 3 лева за големия кръг и 2 лева за малкия. Пирамидата е безплатна.

В готовност да посреща отново гости е и хотел „Арена”. Това ще става с грижа за здравето на всеки един. Началото е с покана за кафе в откритата част на ресторанта. От понеделник /18-ти май/ в действие ще влязат хотелската част и басейна на хотела. Затворени остават ресторант, лоби бар, фитнес, сауна, парна баня, джакузи. Закуската, в зависимост от броя на гостите ще бъде осигурена чрез рум сървиз или сух пакет.

Добри новини идват и от Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”. От 18-ти май /понеделник/ културното учреждение отваря врати за своите читатели. В него ще се допускат само посетители, спазващи противоепидемичните мерки за присъствие в затворени помещения. Всеки посетител трябва да има поставена защитна маска за лице. При влизане всеки ще дезинфекцира ръцете си и ще слага предпазни ръкавици. В помещенията на библиотеката се допускат едновременно до 2-ма читателиа препоръчителният им престой е до 30 мин. Задължително е спазването на социална дистанция минимум 1,5 м. Всички библиотечни документи подлежат на задължителна карантина от 72 часа. По време на въведената епидемична обстановка /14 май-14 юни/ читалните и компютърните зали ще бъдат затворени. Предвидени са и часове за дезинфекция, която ще се извършва в часовете от 08:00 до 08:20, 11:00 до 11:20, 13:00 до 13:20 и от  15:00 до 15:20.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close