Седмицата

Без рок в Рила

1241686 10200736806878897 1456731207 nЗа пореден път „прекрасният” рок фест, който се провежда всяка година със съдействието на Община Самоков се провали тотално. Може би заради проливния дъжд, който се изля за около час на стадиона в Бели Искър, заради бъг в организацията или заради липсата на фенове, но единственото подобно мероприятие в региона не се състоя.

Малкото хора и внезапният порой разколебаха организаторите и точно когато дъждът спря, те започнаха да прибират апаратурата и сцената. Въпреки това хората останаха да се веселят, да похапват вкусни кебапчета, да пият бира …и да слушат рок от телефоните си на почти празния стадион.

Много добре си спомням първия „Рок в Рила“. Това си беше събитие. „Сигнал“,“ БТР“ и много други групи направиха незабравимо шоу. Имаше много хора и тогава почти повярвах, че тук може да се случва и нещо по-различно от чалга концерти.

Но това беше преди години. И все още си мисля, че с добра организация, малко желание и сериозни спонсори в нашия регион може да се организира наистина мащабен рок фест, защото феновете ги има, имаме и прекрасни места за такива събития.

И понеже няма как да опиша нещо, което не се е състояло, завършвам с един разговор между две възрастни жени, които чух в автобуса на път за Бели Искър:

„Оно са времето, че им развали купоно на ония с палатките. Таков дажд ке се изсипе, леле.

Абе мани даждо, ама ке ми лумкат цела нощ и нема да могу да спим……”

Смешно ли ви е? Аз доста се посмях на този неподправен разговор.

Това е.

Keep On Rocking!!!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close