Слайд категория

Безработни ще се обучават за болногледачи

bolniНа 25-ти февруари в Дирекция „Регионална служба по заетостта” в София се проведе Регионален съвет, на който бяха обсъдени няколко задачи, насочени към преодоляване на безработицата. Първата е свързана с националния план за изпълнение на европейските гаранции за младежка заетост в периода 2014-2020 г. Целевата група са младежи до 29 г. като приоритетно се работи с тези до 24 години. Венета Галева – директор на Дирекция обясни, че на всички младежи се изготвят профили и се срещат периодично с техните трудови посредници, които ги информират за актуалните курсове, програми и възможности за заетост.

Очаква се да стартират проектите на социалните партньори. За Самоков това е „Шанс за работа”, който се осъществява по линия на КНСБ в партньорство с Дирекция „Бюро по труда и „МБАЛ-Самоков”. Във връзка с неговото изпълнение се осигурява квалификация по професията „Болногледач” на безработни на възраст над 50 с не по-ниско от основно образование и на регистрирани бежанци. В обучение ще бъдат включени76 безработни лица. За 30 от завършилите успешно курса е осигурена заетост в МБАЛ-Самоков за период от 3 месеца. В момента се осъществява подборът на кандидатите.

Работи се и по проект „Подкрепа за заетост”, където предстои да бъдат отпуснати допълнителни средства за работодатели от реалния сектор.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close