Слайд категория

Безплатни прегледи в махалата

PreglediМобилни екипи, разположени в двора на НУ „Петър Берон” осъществяват безплатни профилактични прегледи за неосигурени лица от ромски произход и такива със затруднен достъп до лечебни заведения. Инициативата е по програма на Министерство на здравеопазването и се реализира в сътрудничество с РЗИ-София област. Кабинетите, общо пет на брой, са оборудвани със съвременна апаратура и всичко необходимо за качествената диагностика на голяма част от заболяванията.

Профилактичните прегледи се извършват от МЦ „Лора”, спечелила обществена поръчка по проект с Регионалната здравна инспекция – София област. В продължение на няколко дни, от центъра оказваха специализирана медицинска помощ. За децата от 0 до 18 г. предвидените дейности включваха преглед от педиатър, ехографско изследване на корем, пълна кръвна картина, чернодробни проби. За жените пакетът съдържаше преглед при гинеколог с цитонамазка и ехограф на полови органи, ехограф на корем и щитовидна жлеза, ехомамография и рентгеново мамографско изследване според възрастта. Представителите на силния пол също имаха възможност да се прегледат безплатно.

 Виктория Николова от МЦ”Лора” заяви, че благодарение на Владимир Георгиев – кмет на Община Самоков и Милка Ничева – директор на НУ „Петър Берон” са получили бързо и ценно съдействие за изпълнението на поръчката. Безплатни медицински прегледи ще има и в Стара Загора. Всички лекари са квалифицирани за извършване на висококвалифицирани и лабораторни изследвания. Лицата, които са здравно неосигурени и с установени здравословни проблеми ще бъдат насочвани чрез здравни медиатори към Агенцията за социално подпомагане.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close