Самоков

Безплатни правни консултации ще предлага Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”

Нова услуга ще предоставя Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” на гражданите на община Самоков. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатна правна помощ по казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие.

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

Гражданите ще имат възможност да зададат своите правни въпроси на email: bib_samokov@abv.bg както и на място в библиотека. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация. В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close