Самоков

Безобразие! АПИ забранява протеста за пътя Самоков – Дупница. Плаши организаторите със солидни глоби

Анна Манова

За пореден път Агенция „Пътна инфраструктура” изказва своята негативна позиция по отношение на рехабилитацията на пътя Самоков – Дупница. Последният писмен отказ от АПИ беше получен тази сутрин /17 май/. В него пише, че всички дейности, които по някакъв начин застрашават безопасността на движението, или представляват използване на пътя извън предназначението, са нарушения по Закона за пътищата. Следствие на което се предвижда наказание, глоба в размер от 1000 до 5000 лв.  И АПИ не дава съгласието си за провеждането на мероприятието. Отговорът е подписан от инж. Михаил Рашков, директор ОПУ София.

Това е пореден удар срещу желанието на самоковци да бъде извършен наложителен ремонт на пътната отсечка Самоков – Дупница, която е в безобразно състояние. Общественото недоволство ескалира след всеки пореден шанс за евентуална промяна, който всъщност не се реализира. Стига се до процедури и обещания, но до реални действия – не. Вместо да се извърши цялостен ремонт на този път, който е опасен заради множеството дупки, липса на мантинели и осева линия, като действие АПИ предприе частично закърпване. То се случва непосредствено след публичното обявяване на затварянето на пътя.

Ето защо самоковци се надигнаха за пореден път, като решиха да затворят пътя на 20 май, от 14:00 часа. Въпреки отказа, получен от АПИ, самоковци са решени на действия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close