БаскетболРегионалниСпортСпорт

Баскетболистките на ПГ “Константин Фотинов” станаха шампиони на Националните ученически игри по баскетбол

Четири дни Перник бе домакин за 6-и път на финали от Националните ученически игри, които ежегодно преминават под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи и общините в България.

Момичетата на ПГ “Константин Фотинов” с треньори Николай Караджинов и Надя Вичева, спечели шест поредни победи по пътя към финала. Нашите момичета преодоляха всички отбори  в групата си –  Първа езикова гимназия – Варна, ГПЧЕ „Симеон Радев” – Перник, СУ „Св. Княз Борис I” – Асеновград, ПГПЧЕ – Плевен. В надпреварата за самоковки участие взеха: Моника Лъки-Радойкова, Росица Мирчева, Валентина Клисарска, Сарина Кючукова, Деница Димитрова, Ива Лобутова, Мария Магдалена Савова, Християна Михайлова, Ива Макова и Ивана Николова.

Соченият за фаворит отбор от I Езикова гимназия – Варна изненадващо отстъпи след драматичен и равностоен двубой пред тима от ПГ “Константин Фотинов” във финала. В играта на нерви по-устойчиви психически се оказаха самоковки и това им донесе шампионската титла в републиканския ученически финал по баскетбол за девойки 11-12 клас.

Най-добър реализатор на баскетболния финал стана Юлияна Вълчева от Варна, а Моника-Лъки Радойкова от Самоков получи специална награда за добрата си игра от председателя на Областния ученически спортен клуб “Кракра”, който е организатор на състезанието.

„Искам да поздравя отбора. За пореден път се доказва, че добрите в учението са добри във всичко. Поздравявам момичетата за куража, борбеността и издръжливостта. Не е лесно да се изправиш срещу силни отбори в национален мащаб и да покажеш такова самочуствие. Един малък град и една малка гимназия получи своето признание“ сподели директорката на ПГ „Константин Фотинов“ Венета Симитчийска.

Плакети за принос в развитието на ученическия спорт бяха връчени на Вяра Церовска – кмет на гр. Перник, Ваня Коконова – началник на РУО на МОН, на ГПЧЕ “С. Радев” Перник в лицето на директора на учебното заведение  Теменужка Аначкова, на главния експерт в сектор “Спорт” в Община Перник Десислава Стойова, на БК “Миньор – 2015” и КТВ “Кракра” за добрата съвместна дейност при организирането и провеждането на спортните мероприятия в Община Перник.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close