Регионални

Басейнът в хотел „Арена” е в ремонт до средата на септември

Анна Манова

14139174_10207572568293388_362636873_oОт известно време стана ясно, че басейнът в хотел „Арена” се нуждае от спешен ремонт. Причината е окаяното състояние, в което се намира той непосредствено след изтичане на гаранционния срок по експлоатацията му.

В момента са стартирали ремонтни дейности, които предвиждат неговият завършен вид и да бъде готов за използване до края на септември месец. За коментар по темата потърсихме зам.- кметът по туризма на Община Самоков, чийто ресор е и хотел „Арена” Люба Кленова: „Премахната е старата облицовка, изчистено е цялото корито, там, където течеше и имаше мокро на бетона, което беше неприятна изненада, сме го третирани чрез инжектиране на смола под налягане, за да запечата. В момента демонтираха дюзите по дъното и прожекторите по стените и ще започнат с подготовка на основата, хидроизолация и облицовка”. До този момент са събирани оферти за ремонт от различни фирми. Самото корито имало доста участъци с паднала облицовка. А минималният срок на гаранцията на басейна и неговото покритие в среда, която е по-агресивна и с използване на химикали е 3 години. Хотел „Арена” като обект е въведен в експлоатация през 2009 година. През 2012 година започва да функционира басейнът. По договор гаранционният срок е 3 години от момента на експлоатация.

Сумата по ремонта възлиза на 40 хил. лв и е гласувана на ОбС. Срокът за изпълнение е 20 работни дни. „До средата на септември трябва да е готов. Надяваме се да си гарантираме един хубав басейн за по-дълго време”, каза Кленова.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close