Предприемачи

„Бамби” – шареният свят на най-малките

Bambi 1Ако сте решили да зарадвате вашето бебе с нова дрешка или нещо вкусно за хапване, магазин „Бамби” е точното попадение. Минавайки по булевард ”Искър”, със сигурност сте забелязали изкушенията за най-малките, събрани на едно място. Магазинът съществува от 2010 г. „Първоначално бяхме при „Билла”, но понеже в един момент помещението се оказа тясно, се преместихме. Идеята дойде най-вече заради детските храни, които предлагаме” – разказа ни собственичката на търговския обект Деси Ласкина. Като допълнение споменава, че намерението е било да създаде кът с бебешки продукти. В МОЛ-а е имало такъв магазин, но мястото се оказало доста далечна дестинация. Особено за майките с колички. А сега пътьом съчетават полезното с приятното – разходка и пазаруване, две в едно.

Защо „Бамби”? Обяснението е прозаично. „Търсехме някакъв любим детски герой. Понеже в Самоков имаше много такива имена на магазини се насочихме към нещо по непопулярно, което хем да е нежно, хем известно. Какво по подходящо от любимата на поколения сърничка.

Когато говорим за детски стоки рискът е голям, но в случая става въпрос за нещо, без което не може. Всички изисквания, касаещи безопасността на изделията, се спазват стриктно, а стоките се подбират съобразно търсенето. Зарежда се абсолютно всичко като българските храни определено изпъкват на фона на останалите. „По отношение на дрехите залагаме на български производители. Опитваме се да сме уникални” – коментира Деси. Всеки родител иска най-доброто и нещо по-различно за своето малко съкровище. „Бамби” е един от малкото магазини, които предлагат стоки с оригинални и супер забавни надписи.

Подобно на много други области, он-лайн търговията се опитва да си проправи път и сектора, свързан с грижата за подрастващите. Голяма част от българите все още подхождат с недоверие. Предпочитат да отидат на място и да видят с очите си. „Насочваме се към продукти, които ги няма на други места”. Попълваме създалата се ниша, като следим непрекъснато тенденциите на пазара, както и съотношението качество-цена. Градът ни е малък и за момента успяваме да се справим” – споделя предприемчивата дама. По думите й, когато човек има желание да направи нещо, просто го прави. Като пример посочва дрехите от Испания, до които много трудно са успели да се домогнат. Те са тип маркови и никъде другаде в града не се продават. Радващо е, че за сравнително краткото време откакто съществува, „Бамби” има свои верни фенове – много туристи и хора, които са дошли на гости при свои близки. Част от постоянните клиенти са софиянци, привлечени от изключително атрактивните цени. Деси, която работи като счетоводител, не спира да крои планове за бъдещето. „Обхванали сме малчуганите до 10 год. възраст, но имам идея да се разширим и обхванем момичетата и момчетата до 16 г.”. Това може да се окаже нож с две остриета, тъй като тийнейджърите са доста капризни. Оказва се, че това няма особено значение, тъй като в „Бамби” са готови да задоволят всички техни капризи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close