Култура

Балканите се събраха да рисуват в Говедарци

sh1Борислав Николов

Международният пленер под надслов „Творчески хоризонти”, състоял се в хотел „Калина”, Говедарци приключи в неделя с арт коктейл в галерия Нейко Нейков. Участниците от Сърбия, Албания и България представиха творбите си пред самоковската публика. Присъстваха много ученици от школата „Наум Хаджимладенов” при читалище „Младост”, хора занимаващи се с културна дейност, адвокати, лекари и обществени личности.

Гостите пожелаха на организаторите и участниците такива пленери да се случват отново. Всичките автори са професионални художници, всеки със свой уникален маниер на изразяване.

Изложбата беше открита от Иван Шуманов, ръководител на школата, и собствениците на хотел „Калина” – Елия и Красимир Джамбазови, които са големи ценители на изкуството и се надяват такива пленери да се случват поне по два пъти в годината.

Участниците в пленера също споделят, че са много доволни от мястото, организацията и от уникалната природа на Самоков, Говедарци и региона и си пожелават да се върнат пак.

Коктейлът е осъществен със съдействието на Захарно петле и Си Комерсиал. Специални благодарности към самоковската преса, която прояви съпричастност и отношение към изкуството, сподели Иван Шуманов пред „Самоков 365”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close