Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Балерините от школата на Ралица Стоянова претвориха с танц приказката „Снежната кралица”

Анна Манова

Балерините от школата на Ралица Стоянова към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” претвориха с танц приказката „Снежната кралица”. Традиционно по това време на годината талантливите деца и тяхната ръководителка поднасят по един танцов спектакъл като подарък към публиката. Тази година децата се представиха на 18 декември с танцова приказка по мотиви от Андерсен.

Акцентът беше поставен върху непреходна борба между доброто и злото. И как все пак доброто намира своите пролуки, за да възтържествува точно в мига, когато надеждата за това е най-малка. В ролята на разказвач беше самата хореографка Стоянова, която започна историята с двамата главни персонажи Герда и Кай и тяхната по детски чиста привързаност и любов. Анджелина Ранчова с финес и много чувство се впусна в образа на Герда, а трудният за изиграване момчешки образ беше чудесно представен от Дария Митрева. С танци балерините разказваха историята на главните персонажи, между които се настаняваше и сянката на злата магьосница, на Снежната кралица. В ролята на Снежната кралица се представи една от по-големите участнички в школата Магдалина Соколова. В търсенето на разделените Герда и Кай малките танцьорки понесоха в едно разнообразно пътешествие публиката през Испания, арабските страни, Китай, Русия. За да завърши всичко, разказано с танц, в положителна насока. Най-малките балерини от школата бяха като небесни ангели, пременени в бели одежди. Със своето изпълнение те предизвикаха умилението и аплодисментите на публиката, като показаха завидна артистичност.

Ралица Стоянова развълнувано сподели, че за нея този танцов спектакъл е най-големият подарък. И благодари на всички деца за положеното старание и на родителите за проявената подкрепа. На финала всички трепетно очакваха идването на Дядо Коледа, но преди това най-малките балерини от школата му бяха подготвили специална изненада – коледен танц. Той от своя страна им се отблагодари с подаръци и изненади.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close