Общество

Балерините от „Кати денс” бяха „призвани от огън” и танцуваха благотворително

Анна Манова

Балерините от танцово студио „Кати денс” с художествен ръководител Катрин Митева, доказаха за пореден път, че отдавна са надскочили рамката на самодейността и се занимават съвсем отговорно с танците, които за тях са повече от начин на живот. Те дишат, пулсират с ритъма на музиката, а обединят ли усилията си в един общ синхрон се получават сила и енергия, които остават да витаят във въздуха, дори и когато момичетата са напуснали сцената.

В петъчната вечер /10.03/ момичетата на Катрин Митева бяха „Призвани от огън” и подариха на самоковската публика едно емоционално преживяване, в което бяха вплетени умело нишките на българското. Същински спектакъл, наслада за сетивата. И всичко това беше благотворително, обърнато към 5- месечната Мария, която в момента се намира в най-трудната битка – за нейното утре. На входа бяха поставени кутии за дарения и всеки можеше да се включи.

Танцовият спектакъл „Призвани от огън” разказа една история за невъзможната любов, изправена пред хиляди перипетии. Огнени стъпки и огнени момичета. И всичко това под звуците на мистичния български фолклор. Или както беше написано и на поканите: „Народ, чийто жени танцуват върху огън, а мъжете плуват в ледени води, не може да бъде унищожен!” Самодиви с бели роби бяха като видения на сцената, моми с поставени алени рози в косите показаха натуралната красота на българката. И макар да  има житейска драма, винаги от някъде се появява ангел небесен, който да донесе баланс и в най-тъмните моменти. А главни действащи лица в спектакъла бяха Евелина Драгалевска, Мария Иванова и Лора Кирилова.  Самите момичета се явяват като ангели на доброто за малката Мария, която страда от „Синдром на Уест”. За кратко време те успяха да съберат сумата от 1849, 40 лв.

„Премиерата на „Призвани от огън” е нашият специален подарък за най-мощната сила на света – майката и майчината обич, която ще откриете в спектакъла. Нашите майки са нашият стимул да опитаме още един път, нашата вяра в доброто. Спектаклите ни традиционно са благотворителни. А сега искаме да помогнем на малката Мария, за лечението на която са необходими 46 хил. евро, сума непосилна за семейството и нейните близки”, подчерта Катрин. Тя поднесе цвете на една от най-специалните жени в нейния живот и основна опора – нейната баба. Тя изрази своята благодарност към всеотдайните родители, както и на упоритите, амбициозни и изпълнени с емоция, енергия, воля, уважение и дисциплина момичета от танцовото студио, които и поднасят огромно количество любов. Митева благодари персонално на „Вокс мюзик”, на г-н Кабадийски, Петър Спасов и Константин Тръпчев, които са накарали историята да оживее чрез звук и светлина, на Кристиян Гочев, който е помогнал с актьорската игра, на кмета на Самоков Владимир Георгиев, на гл.експерт „Култура” – Пепа Георгиева, на спортна зала „Арена”, както и на колектива на читалището.

Предстоят още два спектакъла, насрочени за края на месец март- 29.03 и 31.03. отново в читалище – паметник „Отец Паисий-1859”.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close