БоровецСки и зимни спортове

Атанас Петров спечели Кристалния глобус в „Алта Валтелина”

Христиана Видинова

12939191_10206513770984117_2138048486_nДетето чудо в ските, така вече е познат на всички малкият талант Атанас Петров, който през последните месеци не спира да „наказва” своите връстници в Италия. Този път обаче Наско шокира специалистите на Апенините след като се спусна по трасето със скорост от 116,11 км/ч.

Малчуганът взе участие на региона „Алта Валтелина” в поредния финал тази година при връстниците, родени през 2005-2006 година. Преди последния старт от веригата Наско записа 3 победи от 3 кръга.

Финалната надпревара бе в Санта Катерина, като за да спечели най-добрият състезател, организаторите се бяха погрижили да осигурят за участниците максимално трудни условия. Обаче нищо не успя да спре българчето да спечели поредната си победа във веригата, с което, разбира се, заслужи втория си Кристален глобус.

Интересното в надпреварата е, че тя бе за скорост. За алпийците бяха наредени 5 врати на по-голямо разстояние от тези за гигантски слалом на един от най-стръмните участъци на трасето.  След тях следваше права, стръмна отсечка, на която бе засичана скоростта на състезателите.

Атанас Петров записа рекорд на надпреварата, като резултатът от 116,11 км/ч не успяха да подобрят дори по-големите момчета от българчето, които се спускаха по същото трасе.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close