Спорт

Атанас Петров, детето чудо за пореден път отвя италианците и спечели десетия си златен медал

Христиана Видинова

naskoС такива заглавия излизат някои медии, които пишат за състезанията, провеждащи се в Италия. За една от най-великите дати в историята на България – 3 март, малчуганът Атанас Петров си направи един от най-хубавите подаръци.

Деветгодишният алпиец няма спирка, в третия кръг от състезанията за мини купата на Ливиньо той отново победи италианските си връстници. С тази си победа, той ще е новият носител на този трофей, състоящ се от четири кръга, а досега той има три победи от три състезания.

Няколко часа по-късно в нощното състезание, той участва и в по-голямата група. Въпреки това, даде най-добро време и се окичи с втори златен медал. В първенството участие взеха 240 деца. Два дни по-късно той участва и в състезание в Бормио, там участваха 820 деца от 12 провинции, а в неговата група, участниците бяха 212.

Ден по-късно Наско отново бе на старт. Този път в италианския курорт Изолача, където показа, че за него няма невъзможни неща в ските. Българчето триумфира в 3-тия кръг на шампионата на региона, в която състезателите бяха изненадани със Супер G и скок в едната част на трасето.

Интересното около Атанас е, че за първи път кара в скоростната дисциплина, а и за пръв път преминава през скок по време на свое спускане.

Равносметката дотук е десет златни и два сребърни медала. След шестия златен медал, италианска телевизия излъчи филм за българския ас в ските, заедно с всички негови състезания. След многобройните успехи, Наско се радва на засилено медийно внимание.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детето чудо в ските  Атанас Петров пак отвя италянците и спечели десетият си златен медал

С такива заглавия излизат някой медий който пишат за състезанията провеждащи в италия.Малкия алпиец си направи най-хубавия подарък на една от най-великите дати в историята на България 3 март. Девет годишния състезател няма умора и отново победи италианските си връсници в третия кръг от състезанията за мини купата на Ливиньо .С тази си победа той ще е новия носител на тези трофей състоящ се от 4ри кръга а доста той има 3ри победи от 3ри състезания.Наколко часа след това в нощно състезание той реши да участва и в състезанията на по-голямата група.Въпреки това неговото време бе най-добро и той добави втори златен медал за този ден.В състезанието участваха 240 деца.Два дена по-късно той участва и в състезание в Борнио, тук участваха 820 деца от 12 провинци а в неговата група участваха те бяха 212.След дългото и уморително пътуване той остана на няколко стотни от победителя и спечели сребърния медал .Ден по-късно той отново бе на старт този път в друг италиански курорт Изолата тук той отново стана победител този път път в дисциплината супер G и завоюва десетия си златен медал .Равносметката до тук е десет златни и два сребърни медали купите Априка Сандрио.След шестия златен медал италианска телевизия излъчи филм за него със всички негови състезания а след седмия медал италиански весник написа голяма статия за него със снимка и заглавие.Големия финал на главния герой.Атанас Петров

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close