Спорт

Атанас Петров грабна първия си голям глобус в Италия

Христиана Видинова

nasko2Атанас Петров, детето чудо в ски алпийските дисциплини, което прави истински фурор в Италия, се окичи с 11-я си златен медал и спечели първия голям глобус от турнирите за Миникупата на Ливиньо. След 4 победи от 4 старта, Наско събра максималния брой точки.

Без никакви изненади и в последния кръг малчуганът без проблем се справи с конкуренцията си от 78 момчета във възрастта 2006-2007 година. Той завърши пръв в гигантския слалом и с това си осигури огромна преднина пред завършилия на второ място в генералното класиране.

Атанас ще бъде награден на специална тържествена церемония в следващите дни. Той вече е истинска звезда в курортното градче в Италия, местната телевизия почти ежедневно отделя доста време в спортните предавания, които са посветени на таланта и успехите на българчето.

Два дни преди четвъртия старт за Миникупата на Ливиньо, Наско взе участие в едно от най-важните състезания за него, в които се определиха кои състезатели ще вземат участие в Националния шампионат на Италия. 150 от най-добрите състезатели ще стартират в него. Отличното спускане, което направи хлапето, му осигури квота за това състезание.

Освен квотата, Наско получи подарък и от майка си, която го заведе в Швейцарския зимен център Сейнт Мориц, за да наблюдава финалните състезания за Световната купа.

На 20.03. 2016 год. Наско бе поканен от сдружението на рибарите в Италия, да участва в състезанието им, в което участие взеха над 400 състезатели. Малчуганът отново бе на ниво и заслужи техните аплодисменти.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close