Седмицата

Асфалтовата кампания продължава

asfaltРемонтът и асфалтирането на улици в града и населените места в общината не е приключило и всичко тече съгласно Строителната програма на общината за 2013 година.

Малко над един милион и половина лева са средствата, заделени от бюджета на общината за асфалтиране за настоящата година. От тази сума 325 000 са за основен ремонт на улици. Такъв ремонт е извършен в двора на Дехо и на паркинга на пазара. Продължава изграждането на улица “Петър Попангелов – старши” във ВИП квартала на града. Съгласно строителната програма на общината сериозен ремонт ще бъде извършен и на улица “Кострома” и двора на “Рилски лен”.

Предвидените средства за текущи ремонти на улици в града и селата са в размер на 970 000 лева. Предстои ремонт и изкърпване на дупки в Продановци, където в момента се полага асфалт. Там ще се ремонтира и главната улица. Изкърпване на настилката е направено в 4 села в общината.

Правят впечатление обновените пешеходни пътеки, за чието очертване е отишла боя на стойност 10 000 лв. Възловите пешеходни линии се забелязват отдалече, заради сигналночервената боя. Тази година Общината е обозначила самоковските пътища и с нови пътни знаци.

Общият бюджет за пътна маркировка е 30 000 лв. за годината, като до този момент са похарчени 20 000 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close