Седмицата

Асфалтирането почва още пролетта

asfaltiraneАнелия Балабанова

По-рано от обичайното се очаква да започне тазгодишното асфалтиране на улици и тротоари в общината. Вече е обявена и съответната обществена поръчка, която през последните години се възлагаше на фирма БКС. Близо 2 870 000 лв. с ДДС са заделени за основен и текущ ремонт на улици и тротоари в населените места и четвъртокласната пътна мрежа в община Самоков. До 23 февруари е крайният срок за получаване на офертите като един от основните критерии за оценка ще бъде най-ниската предложена цена с тежест 60%. Следват гаранционни срокове за качествено изпълнени СМР /20%/, организация и изпълнение на строителството 10% и предложение за използване на местните трудови ресурси също 10%.  В момента тече 40-дневен срок за публично оповестяване, след който ще стартира и същинската работа.

Паралелно тече и процедура за доставка на строителни и електроматериали, ВиК и LED тела за улично осветление. Прогнозната стойност на дейностите е 400 хил. лв. с включено ДДС като крайното решение е сумарен сбор от  предложената цена и от търговска отстъпка в съотношение 70:30. Срокът за подаване на оферти и документи за участие е до 9-ти март.

Третата, също доста важна процедура, обявена от Общината е за изпълнител на текущ и окончателен одит на изграждащата се в момента Регионална система за управление на отпадъците в регион „Костенец”. Заделената за тази цел сума е 20 000 лв. без ДДС, а спечелилата фирма ще трябва да си каже по отношение качественото изпълнение на строително-ремонтните дейности по изграждане на депото.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close