ОбществоРегионалниСамоков

Астропсихологът Даниела Ангелова: „2020 е годината на можещите и знаещите“

Анна Манова

През януари се срещаме с астропсихолога Даниела Ангелова, за да ни каже каква ще бъде 2020 година, какво да очакваме, от какво да се предпазваме, на какъв метал да заложим и на какъв цвят в гардероба си.

Какво ни очаква през новата 2020 година? Доста неща се изписаха, повечето специалисти в сферата я определят като година на промените. Така ли е наистина?

Година носи мъдростта на миналото и условията на бъдещето, стига човек да се съобрази с това, да бъде достатъчно открит и смел, да използва правилно енергията и влиянията на небесните тела, откривайки съответствия както в себе си и със себе си, така и с околния свят и живот, намеренията и случките. Много нови неща ни очакват през новата 2020. В социален план и това с което тя запозна – вдигане на данъци, цена на вода, цените на хранителните продукти – така ще продължи до края. В по-глобален план – ще са необходими все повече хора като работна ръка, също така се променят ресурсите на Земята и ще трябва да се търсят нови такива. Хората трябва да престанат да очакват някой да им оправи живота, особено управляващите. Необходимо е да се концентрираме върху собствените си възможности и да помислим как сами да си помогнем.

А като нумерология? От теб научих, че това е годината на Хирон.

2020 – нулата, това подценявано, неясно и неразбрано число без съдържание, през годината ще бъде двойно. Енергията и психологията на нулата е изключителна и неповторима, защото тя е и условието, и средството за наличие на съдържание. Тя е всичко и нищо, пълното и празното, началото и безкрайността, зачеването и съдбата, нулата дава съдържание на всичко останало.

Да вземем сбора от числата на годината и ще получим 40 или едноцифреното 4. С числото 40  са ни известни доста мъдрости, но и суеверия, а само по себе си числото 4 е просто инстинкт, навик, механика, русло. Движението е средството, функция която създава и подтиква. Бих оприличила годината на повечето вярвания на хората за астрономията и астрологията. Първото може да ти покаже физическите обекти, структурата и видимото движение, а второто неговите физиологични вътрешни процеси, онова което задвижва цялата структура и връзките, както между отделните физически елементи, така и между тяхното подобие и противоположност. Без достатъчно знания и в двете области, всичко което можем да  видим, да кажем и да използваме би било непълно.Числото 4 е справедливо, то не краде – от никого нищо, дава на всекиму заслуженото и по най-различни начини.

Може би малцина знаят, че това е годината на Хирон. Легендата за Хирон разказва, че е роден от богове и е наполовина човек, наполовина кон. Той е бил изоставено дете. Отдава се на учене, знания, билкарство. Хирон се е учил от съдбата си, но е дал много на своите ученици, отказал се е от безсмъртието си в името на освобождението на другите, затова и заслужено присъства на небето като съзвездие Кентавър (Центавър). Характерът на година е такъв – обърнат е към всичко, което ни наранява, кара ни да се чувстваме изоставени. „Това, което ме наранява, е онова което ме лекува“, би казал Хирон.

Наред с влиянието на Хирон, много силно участие през годината има Марс. Или 4 –ката като израз на движението, но и на емоционалните страсти и поведение. Марсовата енергия ще е в услуга на Хирон и активно ще провокира физическото проявление, а именно природни и човешки катаклизми. Конфликтите, напрежението и липсата на търпение са силно проявени през годината и в допълнение енергията на Луната ще разкрива натрупаното емоционално и психическо, стаено негодувание, гняв, разочарование, страх, инстинкт за самосъхранение и защита на живота.

Това е й годината на металния плъх. А какво е металът? Той е нещо, което може да се деформира при обработка. От своя страна плъхът е доказано, че е изключително интелигентно животно. Той намира как да оцелява винаги. Моят съвет е да следваме през годината характеристиките на плъха – да проявяваме повече адаптивност, гъвкавост спрямо различните ситуации, наблюдателност.

Какво е по-специалното при датите с натрупване на двойки и нули като 2.2.2020, 20.02.20, 22.02.20?

Не е нещо специално, а закономерност. Когато има подобно натрупване (сила), то неминуемо води до изменения. Силата на действието има равно по сила противодействие или количественото натрупване води до качествени изменения. При тези дати наблюдаваме отразяване именно на това, поврат на силата – получава се 8(0000) и 10(000). Първото число е безкрайността и равновесието, а второто е началото и проявлението, доста са свързани. Такава е цялата година и все някъде е повратната точка. Хората сме твърде страхливи, особено когато не познаваме някои явления, природни закони, цикличност, небесни тела, а най-вече когато не познаваме себе си и въобще човешкото същество, неговото значение и роля.

Спомена за катаклизми, съвсем наскоро в нашия район бяха усетени две земетресения. Ще има ли някакви природни аномалии?

Земетресенията, които усещаме, за съжаление няма да спрат. През тази година вероятността да има повече земетресения е много голяма.

Обичайно за повечето хора началото на годината върви с мотото: „Нова година, ново аз“ и с безкрай обещания най- вече пред самите себе си. И все пак за какъв вид дейности е ползотворна тази година?

Интересното е, че годината е доста подходяща за започване на личен бизнес и на коренна промяна на сферата на дейност. Тенденция е през 2020 година това да се засили. Доста хора биха имали успех. Защото именно тези хора, които предприемат тази стъпка ще го направят осъзнато и не само с цел материален комфорт. Те ще го направят, защото знаят, че го умеят и това е нещото с което искат да се занимават. Мотивацията и настройката на тези хора е различна. Затова ще успяват. Това е годината на знаещите и можещите.

А за какво не е благоприятна 2020?

Може би това което не е добре, че много от съществуващите бизнеси по една или друга причина ще приключат дейност. Всичко, което е остаряло в смисъл, че не влагаш нищо ново в него, не го разширяваш, закостеняло е, ще се разпадне. През следващото десетилетие ще се появят много нови професии, други ще спрат да съществуват, защото няма да има необходимост от тях.

Какви нови професии ще се появят?

Новите професии ще са в сферата на услугите. Полезното за теб да бъде полезно и за другите. През последните 100 години всичко бе обърнато към потреблението. Но тук става дума за друг тип дейности – повдигащи духа, каращи човек да израства. Много хора ще осъзнаят ресурсите, които има тук и ще променят отношението към земята, ще искат да я обработват. Ще настъпва промяна, която не започва от сега. Тя е от 2012 година. Тогава се изписаха много глупави неща, свързани с края на света. Но тогава не ставаше дума за физическия край. Имаше се предвид край на едно съзнание в човечеството, което приключва. То приключва и се променя поради космическите енергии, които са различни. Всичко се движи. И няма как да останем на едно и също място.

Благоприятна ли е годината за сключване на брак?

Благоприятни периоди за брак има много през годината, но за конкретни дни, които са универсални за всички хора не се наемам да изчислявам. Това го правя само в конкретни лични случаи, като се вземе предвид личните рождени данни на хората. Иначе, през месец март, средата на април, през юли и месец октомври има подходящи периоди от време за това.

Много хора днес се интересуват от зодии, правят си личен хороскоп, следват съветите на астролозите. Каква ще бъде годината за различните зодиакални знаци?

Годината ще бъде благоприятна за всички, но в различна степен. При земните знаци – Телец, Дева, Козирог има възможност да променят сферата на дейност, на нещото, което са правили през последните години. Те са методични, изпълнителни, с такъв характер при тях промяната ще е по-драстична. Но от едно място ще се преместят на друго. И вероятността да успеят е много голяма.

За огнените знаци –  Овен, Лъв, Стрелец – ще бъде по-трудно, защото те са по-прибързани, идеите им идват по-бързо. Те са много способни и експанзивни. При повечето от тях не е изключено да се заемат с повече от едно неща и грешките ще идват от тяхната прибързаност на моменти. Но темпераментът им ще им помага много през годината. 2020 ще бъде по-лесна за огнените знаци.

Водните знаци – Рак, Риби и Скорпион –са по-сетивни, по-чувствителни. Те изживяват нещата по-дълбоко. На тях ще им е по-трудно в промените, ако не използват тази сетивност в своя полза. Те се разсейват в емоции, които не са техни. Това им пречи да се концентрират в нещата, които са важни за тях самите. Много от тях ще са наясно какво точно не бива да правят, т.е – къде са се изчерпали – връзка, работа.

За въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей –проблемът би дошъл от тяхната разпиляност. Непостоянни са. Те трябва да разберат, че тяхната роля е да свързват хората и нещата. Те имат тази способност, защото са любопитни. Трябва да са по-последователни.

Какъв метал е подходящо да изберем за тази година?

За тази година е много подходящ бронзът. Понеже е примес той може да върви както към златно, така и към сребристо. Той е изключително интересен метал с интересни свойства. Бронзът е много гъвкав, ние всички през тази година трябва да сме като него –  гъвкави.

А относно цветовете?

Основният цвят е розово – червен. Ако носиш само розово – ставаш прекалено мек като енергия, отстъпчив, приемащ, състрадателен. Ако носиш предимно червено ти си по-твърд, агресивен. Но когато съчетаеш тези два цвята се получава перфектната комбинация. Защото имаш достатъчно сила, хъс, воля, жизненост, идващо от червеното, а розовото омекотява всичко това. Ти поднасяш твоята сила в една опаковка, която е бонбонеста.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close