ОбществоРегионалниСамоков

Архиерейският наместник отец Михаил отслужи водосвет в ЦНСТ

„Самоков 365“

 В светлите дни преди Рождество Христово, децата  от Център за настаняване на деца от семеен тип – Самоков с много старание и майсторство изработиха прекрасни новогодишни поздравителни картички като инициатива за подпомагането на техните извънкласни дейности и занимания. С радост, православните храмове в града се включиха към добродетелната инициатива и спомогнаха за разпространението на празничните ръкоделия.

По съвместна инициатива на Архиерейско наместничество – Самоков и ръководството на ЦНСТ в лицето на г-жа Иванка Соколова, на 18 декември беше отслужен тържествен водосвет в сградата на центъра при спазването на необходимите противоепидимични мерки. В прекрасната атмосфера на Рождественската украса и уюта, за който допринесоха педагогическия персонал и децата, беше отправена молитва към Спасителя Христос за чиста вяра в сърцата, преуспяване в евангелските добродетели и дни на крепко здраве и благополучие. След водоосвещението и поръсването, децата изнесоха кратък поздравителен концерт със стихове и песнички, посветени на Христовото Рождество, завършвайки с тропара на празника.

Архиерейският наместник ик. Михаил Колев изказа благодарност към г-жа Соколова и поздрави децата с настъпващите светли дни. Поднесени бяха скромни подаръци и иконата на Рождението на Спасителя Христос.

 Текст и снимкa: Самоковска духовна околия

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close