КултураРегионални

Артисти със сребро в косите разказваха истории в Сарафската къща

Самоков 365

Интересно преживяване в четвъртък вечер подариха на самоковци уредникът на Сарафската къща Марияна Лобутова и гостуващите творци от клуб „Артисти със сребро в косите” – Емилия Цанкова, Гинка Станчева и Антон Тонев – Тони. В това сакрално за самоковци място те разказаха вълнуващи истории от първо лице и заразиха с любовта си към изкуството  публиката. Посещението беше обвързано и с представянето на книгата „Артисти със сребро в косите”, събрала в себе си истинските истории на близо 50 български творци, отдали житейския си път на киното и театъра. Сред тях са имената на светила като Емилия Радева, Жоржета Чакърова, Ицках Финци, Кирил Кавадарков, Любомир Бъчваров, Христо Домусчиев и др. Много от специалистите го определят учебник затова, което артистът може да преживее на сцената.

Оказа се, че в живота и на тримата прозира самоковска нишка, създадена при гостуванията им в града и познанства. „Със Самоков са свързани първите ми любовни трепети” – сподели Гинка Станчева. Емилия Цанкова пък разказа, че нейна доста добра приятелка е режисьорът Весела Колешанова. И днес доайените на киното и театъра, актьорите със сребро в косите живеят на и за сцената. „Артистът си остава артист независимо от възрастта“ – сподели още тя. Контактът с публиката поддържа все още жив младежкия им дух.

Съвместната им рожба – сборникът с истински истории е събрал много от преживяванията и спомените на артистите. Освен него, в Самоков беше представена и авторската готварска книга на Емилия Цанкова – „С любов и вдъхновение или кулинарни импресии по време на криза. Това е едно от хобитата й, които с удоволствие споделя със своите почитатели. „Винаги сте добре добре дошли в Сарафската къща” – обърна се към гостите Марияна Лобутова. В отговор те заявиха, че със сигурност ще дойдат отново в Самоков, вероятно с някое представление.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close