Спорт

„Арена Самоков” – арена за волейбол на 24 и 25 ноември

image-966eff625b39d7115f9c6d0d6f9df1420eff174f2c8e5ee2becf5e2cefa3e0ab-VКрум Крумов

На 24 и 25 ноември в „Арена Самоков” се състоя градският турнир по волейбол за ученици. Участие в турнира взеха всички училища от града.

Първият ден започна с по-големите ученици – 11 и 12 клас. Турнирът започна с момчетата, като откриващият мач на турнира бе между ПГ „Константин Фотинов” и СОУ „Отец Паисий”. Волейболистите на „Фотинов” имаха да си връщат за загубата от миналата година на финала от същия съперник. Те го направиха по възможно най-добрия начин. Спечелиха мача си без особени проблеми с 2:0 гейма и се класираха на финал, където съперник трябваше да бъде победителят в двубоя между ПГ по туризъм и ПТГ „ Никола Вапцаров”. Текстила успяха да победят, което означаваше, че финалът предстоеше да бъде оспорван. Това обаче не стана, защото гимназистите се стегнаха още повече и с лекота спечелиха и финала с 2:0 гейма, което означава, че те ще отидат на областно първенство през пролетта.

При момичетата от същата възраст, отборът на ПГ „Константин Фотинов” загуби  от ПТГ „Никола Вапцаров”. Отборът на Техникума се оказа по-класен и спечели с 2:0. Вторият мач на „Фотинов” бе срещу ПГ по туризъм. Там гимназистките стегнаха редиците си и направиха хубав обрат от 0:1 до 2:1. Това отреждаше престижното второ място за девойките. На първо място се класира отборът на ПТГ „Никола Вапцаров” след постигната победа над ПГ по туризъм.

На следващия ден откриващият мач отново бе между ПГ „Константин Фотинов” и СОУ „Отец Паисий”, само че за момичетата във възрастовата група 8-10 клас. Волейболистките на СОУ-то спечелиха с 2:0. Тимът бе доста по-подготвеният от двата отбора. Другото нещо, което оказа влияние за победата на „Отеца” бе фактът, че 5 от 6-те момичета на полето тренират от доста години волейбол и имат много добър синхрон помежду си. Вторият мач, значително по-добри от съперника си, ПГ „Константин Фотинов” разгроми с 2:0 ПТГ „Никола Вапцаров”. Второто място бе за гимназията, а първи без никакви проблеми се класира тимът на СОУ „Отец Паисий”.

При момчетата 8-10 клас волейболистите на гимназията загубиха още в първия си двубой срешу ПГ по туризъм с 0:2, след много грешки и много лоша организация в играта. На финала на тази възрастова група шампион стана ПГ по туризъм след победа с 2:1 над ПТГ „Никола Вапцаров”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close