Обща категорияРегионалниСамоков

АПИ ще ремонтира 4-километровия участък на „Дервена“ до септември и без трета лента

„Самоков 365“

Агенция „Пътна инфраструктура” е изпратила възлагателно писмо до Областно пътно управление София – област за извършване на ремонтна дейност на участък от път II-62 Самоков – Дупница в местността „Дервенa“.

Четирикилометровият участък не бе включен в предвидения ремонт по обособените в два проекта лот 27 и лот 28. Кметът Владимир Георгиев и кметовете на Сапарева баня и Дупница поискаха участъка в местността „Дервена“ да се включи за ремонт през тази година.

При детайлния преглед на техническия проект е установено, че в инвестиционното намерение липсва този участък. В технически проект същият е разработен като проектно решение с изпълнение на допълнителна, трета лента за движение и съответно с по-голям пътен габарит. Във възлагателното писмо не се предвижда разширението на пътния участък. Ще се направи нова настилка на съществуващата широчина на пътя, ще се оформи банкета, ще се поставят нови мантинели и пътна маркировка.

Посоченият участък преминава през най-критичната точка от целия път Самоков – Дупница. Прохода „Дервена” се характеризира с голям наклон, с изключително компрометирана асфалтова настилка, причинено от непрекъснато обливане на повърхностни води от целия планински скат. Лошото състояние на този участък и трудностите, породени от самия релеф предизвикват затруднено предвижване през него, а през зимата и затваряне на прохода.

Припомняме, че през август миналата година стартира дългоочакваният ремонт Самоков – Дупница. Той все още не е приключил, като до момента се работи основно по отводняване на пътя и оформяне на крайпътните канавки и подходите към черните пътища.

Срокът на договора за ремонта изтича в началото на август. Срокът за приключване на ремонта на участъка „Дервена“, посочен във възлагателното писмо е 30 септември.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close