Самоков

АПИ за пореден път казва „НЕ” на пътя Самоков – Дупница. Вместо това запълва дупките

„Самоков 365”

Агенция „Пътна инфраструктура” за пореден път отказва да се започне рехабилитация на пътя за Дупница. Като посоченият основен мотив е липсата на финансиране.

Отговорът на АПИ гласи, че  поради ограничения бюджет за 2017 не се предвижда рехабилитация на пътя Самоков – Дупница през тази година. В писмото се предоставя още информацията, че АПИ е конкретен бенефициент по ос „Регионална  инфраструктура” на ОП „Регионално развитие” и кандидатства с предварително изготвен списък от 24 пътни отсечки, определени съгласно методиката и критериите за степенуване на пътните участъци.

Видно от изнесената в писмото информация, пътят Самоков – Дупница не е сред приоритетите, тъй като е поставен на 22 място в този списък. Кандидатстването за финансов ресурс се осъществява по реда на отсечките в списъка, като оперативната програма покрива изпълнението на пътните проекти до 15 позиция, което означава, че рехабилитацията на пътя Самоков – Дупница няма да се финансира. В момента от Агенция „Пътна инфраструктура” извършват запълване на дупките по пътя Самоков – Дупница.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close