Регионални

Антоанета Николова поема временно ръководството на ОУ „Христо Максимов”

 

Анелия Балабанова

тони николоваВъпросителните около директорските назначения в четири самоковски училища отпаднаха, но рокадите преди началото на учебната година доведоха до освобождаването на ръководния пост в ОУ „Христо Максимов”. Считано от първи август за временно изпълняваща длъжността до провеждане на конкурс за овакантеното място, е назначена Антоанета Николова – преподавател по математика и информационни технологии. Предложението е направено от предишния директор Венета Симитчийска, която вече е начело на ПГ „Константин Фотинов” и е подкрепено  и РИО – София регион.

Както самата А. Николова споделя не е имала особено време за обмисляне и реакция, но не е човек, който бяга от отговорност. Смята, че може да помогне за развитието на училището към по-добро в този труден момент, в който се намира и поема нещата в свои ръце. Зад това решение стоят дългогодишен опит и знания. Самата тя вече 10 години е част от педагогическия колектив на ОУ „Христо Максимов”, като в професионалния й път фигурират още стаж като учител в селата Алино и Ярлово. Отхвърля предложенията за смяна на работното място, които получава през годините и избира да остане в ОУ „Христо Максимов”. Причините са няколко. Нейните деца също са възпитаници на училището. По думите й там е най-добрият колектив, а работата в екип е изключително важна.

Към днешна дата в публичното пространство витаят някои тревожни слухове относно съдбата на училището, които за радост не са истина. Категорично си остава действащо самостоятелно учебно заведение с основен курс на обучение от 1-ви до 7-и клас.  Училищният праг на 15-ти септември ще прекрачат 150 момичета и момчета  като тази година е последният 8 клас. Колективът остава в същия състав като се очакват само допълнителни лектори по някои от предметите. „Обичам си работата” – заявява без колебание А. Николова, а когато има желание, има и начин нещата да се случат.  Тя и колегите й са уверени, че ОУ „Христо Максимов” е училище с минало, чийто опит заедно с децата усвояват, настояще, което градят всекидневно отново заедно с тях и бъдеще, в което вярват всички безрезервно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close