ОбществоРегионалниСамоков

Анна Вучова и Валентин Андреев от дуото „Рилско цвете” заснеха три клипа

Подготвят албум и благотворителен концерт

Анна Манова

Юни месец се оказа особено продуктивен за дуета „Рилско цвете”, защото успяха да реализират три клипа. Местните изпълнители Анна Вучова и Валентин Андреев, заснеха клип на общата песен „Родна стряха”, както и две индивидуални песни.

„Родна стряха”  е песента, която им донесе успех миналата година в участието им на „Пирин фолк – 2019”, където получиха наградата на телевизионните зрители. Година по-късно тя вече има заснет клип. А самите изпълнители не спират да получават поздравления за посланието на песента и реализацията на клипа към нея.

„Родна стряха” е прочувствена песен, която едва ли би оставила някой равнодушен. Особено, хората които по една или друга причина са зад граница и им липсва бащина къща и Родината. В клипа участват две дечица – Ани Вучова и Тодор Джоргов, които представят нас като деца, на които пътят след това се разделя”, споделиха те.

Текстът и музиката са на Свобода Даскалова, на чийто усет се доверяват от години. Режисьор е Любка Борисова, а аранжиментът е дело на Цветан Митев. Костюмите са по идея на нежната дуетна половинка и са реализирани от самоковския дизайнер Ваня Янева. Клипът е заснет в родното място на двамата изпълнители – край красивата природа в село Говедарци.

„Избрахме точно това място, защото ни е мило и искаме да покажем на всички колко е красиво тук”, допълни Ани Вучова.

В клипа, който вече се върти в ефира, участие взимат и местните танцьори от ТА „Рилски извор”, с ръководител Стоян Димитров.

В един и същи ден успяват да заснемат и два индивидуални клипа, защото искат да предложат на аудиторията си по-голямо разнообразие. „Сърце от злато” е песента на Ани, а „Не сме безсмъртни” е на Валентин. И двамата се доверяват за текстовете на Свобода Даскалова и за аранжимента на Цветан Митев.

„С екипа сме като едно голямо семейство – много държим на тях и ги обичаме”, споделиха пред „Самоков 365” дуото „Рилско цвете”. Мястото отново е Говедарци.

„Посланието на „Сърце от злато” е отправено към най-важните хора в нашия живот – нашите приятели и всички онези, които ни подават ръка в трудни моменти и ни подкрепят”, подчерта Ани.

От своя страна „Не сме безсмъртни” има по-различни замисъл и звучене, в които се долавят гръцки нотки. Но в нея се пее на български. Вдъхновена е от остров Крит и е написана миналата година. И в нея основни теми са любовта, приятелството и посланието животът да се изпълни със смисъл. Клиповете на „Сърце от злато” и „Не сме безсмъртни” ще бъдат излъчени през есента.

Дуетът „Рилско цвете” не скриха, че работят по създаването на албум, който е почти готов. А тази есен ще зарадват почитателите на народната музика с още четири песни – отново две дуетни и две самостоятелни. А в началото на август предстои да организират благотворителен концерт в Говедарци, като събраните средства ще отидат за хора в нужда.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close