ОбществоРегионалниСамоков

Анна Вучова изля в песен цялата си обич към сина си

Записа й дует с колегата Петър Караджийски

Анна Манова

След кратко прекъсване от музикалната сцената поради майчинство, народната певица Анна Вучова се завръща не с една, а с две нови записани песни. Към тях има и заснети видеоклипове.

Песента „С най-хубавото име“ е вричане в обич на нейния син Димитър. Малчуганът участва също и в клипа. Идеята за песента се появява още докато Ани е бременна, а малко по-късно тя става факт. Майчинството за нея се явява като вдъхновител и така се появява и дуетното парче „Айде да се земиме“ записано и заснето съвместно с колегата й Петър Караджийски. Песента й е подарък от нейната приятелка текстописката Свобода Даскалова. Даскалова е автор на текстовете и на двете нови песни на Вучова.

Здравей, Ани. Позволявам си да си говорим на ти, защото се познаваме, гостувала си и преди на медията ни. Намирам те в майчинство и противно на очакванията да почиваш от творчески изяви, сякаш те намирам още по-готова за нови проекти.  Успяла си да реализираш две нови песни. Но нека започнем подред. Разкажи ми малко повече за песента, посветена на твоя малък син.

Радвам се, че се виждаме отново и ти благодаря за проявения интерес и отделеното време. Идеята за тази песен се роди още докато бях бременна. Споменах в разговор на моята приятелка Свобода за нея и известно време, след раждането на сина ми, се чухме и обсъдихме детайлите. За моя огромна радост на Свобода Даскалова й отне кратко време, за да напише текста и музиката. Работя с нея от самото начало на професионалната ми кариера и смея да твърдя, че тя винаги разбира моите емоции, чувства, виждания и успешно ги въплъщава в смислени текстове и красива музика. С всяка следваща песен, написана от нея, тя продължава да ме изумява с въображение, разнообразие и креативност.

Кой се погрижи за аранжимента?

За аранжимента на песента се погрижи македонският композитор и акордеонист Сашо Митковски, който също е доказал се професионалист през годините. Записа на песента е дело на  Виктор  Йорданов. Видеоклипа го заснехме с екипа на „Фолклор Тв“ – Любка Борисова и Ахмед Джунин.

Мястото, което си избрала за заснемане на песента е много красиво. Къде се намира?

Песента е заснета в Гранички манастир край Кюстендил. Много красиво и свято място, на което се запознах с монахиня Фотиния, която ми подари  икона на Св. Димитър. Включиха се танцьорите от формация „Накит“.

Как успяваш с толкова малко дете да развиваш музикална кариера, предполагам ходиш и по участия?

Синът ми е мой приоритет, а когато имам участие имам подкрепата на моето семейство, което винаги е плътно до мен във всички начинания.Тайната е в желанието. Когато човек има желание и амбиция, може да постигне всичко, за което се бори.

Заедно с Валентин Андреев създадохте дует „Рилско цвете“ и дадохте живот на много хубави песни. Да очакваме ли още съвместни проекти?

С колегата ми Валентин работихме много усърдно и оставихме зад гърба си един албум със стойностни, авторски песни на фолклорна основа, изпяти с много любов. По стечение на обстоятелствата ние избрахме да се развиваме като индивидуални изпълнители. Всеки има свое виждане и посока към която се стреми. Благодарна съм му за споделените моменти и преживявания, борихме се със зъби и нокти за всички общи цели и начинания.

И като стана дума за дуетни изпълнения ти изненада почитателите си с още една нова песен заедно с изпълнителя Петър Кираджийски – „Айде да се земиме“. Тя е по-игрива и весела. Кой даде идеята за песента?

Песента „Айде да се земиме“ отново е дело на неповторимата Свобода Даскалова. Тя ми я подари по повод раждането на сина ми. „Айде да се земиме“ е весела, игрива и закачлива песен, бързо се запява .Запях я още след първото слушане, много я харесвам.

С колегата ми Петър Кираджийски се познаваме от фестивала „Пирин фолк“ през 2019 г. Харесвам тембъра и стила му на пеене и сметнах, че ще си паснем в дует, затова реших да го поканя. За моя огромна радост той прие моята покана и много скоро я записахме.  Явно няма случайни неща, защото се оказа, че с Пепи сме родени на една и съща дата – 07.11., но в различни години. За записа и аранжимента се погрижи Виктор Йорданов- уникален човек, много деен и изпипващ всичко до най-дребния детайл. Венелин Башев се включи с акордеон и синтезатор. Видеоклипа го заснехме в комплекс „Приказките“ край град Харманли. Режисьор, сценарист и оператор е Радослав Георгиев.В ъв видеото се включиха танцьорите от танцуво шоу „Кабири“.

Какво да очакваме още от Анна Вучова?

Смятам да наблегна върху развитието си като  индивидуален изпълнител, подготвям две нови, авторски песни, с които да зарадвам близките си и хората, които харесват моето творчество.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close