Спорт

Анев пренаписа историята на мъжкия биатлон в България

krasi oberfovХристиана Видинова

Изключително интересен масов старт наблюдавахме през уикенда в Оберхоф (Германия), най–добрият български биатлонист Красимир Анев записа най – добрия резултат в историята на мъжкия биатлон. В изключително трудните метеорологични условия, самоковецът показа борбеност и след три наказателни обиколки завърши на престижната 4-та позиция. До финалната права, той се движеше трети, но руснакът Малишко го изпревари на последните метри и Краси остана само на 7 десети от секундата от първия подиум за България в историята на биатлона.

Отдавна чакахме такъв резултат, ето, че се случи и не е невъзможно. Масов старт, все пак това е каймакът на биатлона, радвам се, че се случи точно днес!“ – сподели пред БНТ1 Красимир Анев.

Вторият състезател за нашата родина – Владимир Илиев, пропусна шест мишени и това му отреди 19-та позиция с време 46:41.1 минути.

Мартен Фуркад отново успя да се наложи като повали всички 20 мишени с време 44:52.0 минути. Това бе 36-та победа за французина в Световната купа и пета за сезона. 13.1 секунди разделиха руснака Антон Шипулин от първото място, като направи четири пропуска на огневия рубеж.  Сънародникът на Шипулин – Дмитрий Малишко, затвори челната тройка с пасив от 30.7 секунди.

На върха на генералното класиране остава Мартен Фуркад с 481 точки, следван от Антон Шипулин (Русия) с 390 точки и Емил-Хегле Свендсен (Норвегия) с 343 точки. Красимир Анев е 14-и с 208 точки, а Владимир Илиев е 26-и със 161 точки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close