Слайд категория

Англичани доминират на Borovets Open Cup 2013

borovec137 от най-добрите байкъри в Европа и от България взеха участие в най-авторитетното състезание по планинско колоездене – Borovets Open Cup 2013. В продължение на три дни участниците дадоха най-доброто от себе си и показаха завидна класа и умения. В оспорвания клас UCI 1, победата извоюва англичанинът Роб Смит, като втори и трети останаха неговите сънародници Алекс Бонд и Грегъри Брюна. С невероятен финален спринт Смит успя да грабне победата. „Щастлив съм от първото място, много трудно състезание. Всички бяха много подготвени и с радост бих дошъл в България, защото за мен Боровец е едно от най-прекрасните места за каране. Въпреки дъжда, организацията ви беше отлична и ще споделя моите впечатления на приятели си в Англия, а и в цяла Европа.” – заяви Роб Смит.
           От българското участие в тази категория предна позиция спечели Росен Ковачев, финиширайки 7-ми. 30 участници стартираха в авторитетната категория, като разликите във времената бяха през няколко секунди. Симеон Вълков се класира 3 – ти в клас
15+/Junior/.

В състезанието взеха участие байкъри от Англия, Испания, Италия, Франция, Румъния, Украйна и България.
           Отлична оценка за организацията даде комисарят на Международната федерация по колоездене Дразен Оресцанин. Хърватинът определи трасето в Боровец, като едно от най-добрите в Европа и беше категоричен, че курортът може да приеме състезание от световна купа, дори и да бъде успешен домакин на Световно първенство.
Над 2000 човека през трите дни дойдоха да гледат финалите. Въпреки падналия дъжд, състезанието премина без сериозни инциденти.

            Borosport, Max Bike, Sprint,Siven, Mucky Nutz и хотел Рила предоставиха наградите за победителите.

           Първият професионален курс за планински колоездачи, ще бъде на 19 август в Боровец, като обучаващи ще бъдат част от елитните състезатели, взели участие надпреварата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close