ОбществоРегионалниСамоков

Ангел Ковачки и Мерилин Радославова от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ с високи резултати от олимпиади

„Самоков 365“

Повод за гордост са отличните резултати на седмокласниците Ангел Ковачки и Мерилин Радославова, които са възпитаници на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

Ангел Ковачки е ученик в 7 б клас и е единственият представител на община Самоков и Софийска област на Националния кръг на олимпиадата по география и икономика в своята възрастова група. Той получи най-много точки на областния кръг. Това е значително постижение за положения труд и знания от страна на Ангел и на неговия преподавател Валентина Петрова.

Не по-малко вълнуващ е и успехът на друга седмокласничка – Мерилин Радославова. Мерилин е единственият участник от община Самоков с най-висок резултат на областния кръг на олипиадата по физика и астрономия. Нейн ръководител е старши учител Ирина Бонева.

Директорът на училището Ирена Коцева поздрави седмокласниците и техните преподаватели за високите постижения, като подчерта, че се гордее с мотивацията на учениците, с усилията които палагат. Тя подчерта, че това свидетелства, че вървят в правилна посока към постигане на високи резултати.

През тази седмица приключиха и дейностите по изграждането на STEM центъра в  училището. Той е модерен център, които ще предлага на учениците интерактивно и съвременно обучение.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close