Самоков

Ангелите на Калин се увеличават

Анна Манова

kalin-2

Доброто е заразно!

Започвам с тази констатация този текст, защото една кампания, която се провежда в Самоков от два дни провокира доброто и инициативността в хората. Самоковското момче Калин Иванов се нуждае от средства за спешна операция, която ще се проведе в Германия. 16-годишният младеж има меланом на клепача и е необходима бърза лекарска намеса. Сумата, която е нужна за лечението на момчето, е непосилна за семейството му.

Но неговите съученици и учители от ПТГ „Никола Вапцаров” се активизират, водени от желанието да подарят бъдеще на своя ученик, съученик и приятел. Така от сряда /12.10.16г./ те стартират кампания по поставяне на кутии първо във всички училища в града. След, което цялата социална мрежа започва споделяне на апела за помощ за Калин, където е написана и банковата сметка на майка му. Много бързо се активизират желаещите да помогнат, не липсват и хора, извън страната, които също са трогнати от историята на Калин. Поставени са и кутии за дарения в много точки в града – магазини, фирми, аптеки, кафенета, фитнес зали. Съучениците му решават, че и това не е достатъчно и организират благотворителен концерт, който ще се състои на 18 октомври от 17:30 часа в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий- 1859”.

„Много съм развълнувана и благодарна на всички, които откликват на призива ни за помощ. В сметката вече има над 30 души дарители и не малка сума, събрана в рамките на два дни. Чакаме сега писмо от Германия за точната сума, необходима за лечението и кога трябва да тръгваме. Надявам се да успеем”, каза пред вестник „Самоков 365” майката на Калин – Галина Иванова.

Кампанията за Калин продължава, а всеки, който е отделил средства от личния си бюджет в помощ на момчето автоматично се превръща в негов ангел – хранител.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close