ОбществоРегионални

#АнгелитеНаКалин организираха благотворителен концерт, събраха над 4 хиляди лв.

Анна Манова

kalin23„Ако до всяко добро същество застане поне още едно…” – думите от популярната българска песен оживяха реално във вторник, 18 октомври, в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”. Една кампания по събиране на средства в помощ на младеж от Самоков обедини ученици от различни училища в общ благотворителен концерт. А залата не можеше да побере всички желаещи да присъстват. Събраната обща сума от множеството кутии в различни точки на града и селата, в т.ч и в едно софийско училище, ще бъдат допълнени от инж. Петър Георгиев, за да може Калин възможно най-бързо да замине за лечение!

Сумата, събрана от вчерашния благотворителен концерт е над 4 хил.лв.и внесена по сметката. А кутиите, поставени в различните точки в и извън града ще бъдат събрани в петък. Като парите от всички тях ще бъдат внесени директно в банковата сметка, на името на майката на Калин.

„Непрекъснато ми идват известия на телефона, че някой превежда пари в сметката. Много добре се представиха децата на благотворителния концерт, Калин беше много доволен. Много сме благодарни на всички, които помагат с каквото могат. До вчера в сметката имаше 16 хил. лв. от различни дарители, а на 19 октомври внесохме и сумата от концерта”, обясни майката Галина. До този момент родителите на момчето не са получили известие от специалистите от Германия за точната необходима сума и кога трябва да заминат за лечение.

16-годишният Калин Иванов, възпитаник на ПТГ „Никола Вапцаров”, гр. Самоков, се нуждае от средства за спешна операция на меланом на клепача. Разбрали съвсем наскоро диагнозата на сина си, родителите, които имат още две деца, започват да търсят начини да съберат пари за наложителната интервенция. Сумата, както можете да предположите, е непосилна за едно средностатистическо семейство. Лечението на момчето трябва да се осъществи в Мюнхен, Германия. И това трябва да стане във възможно най-кратък срок.

И така историята на Калин развълнувала първо неговите учители и съученици. Което от своя страна задвижва една цяла вълна от желаещи да помогнат – кой с каквото може. В рамките на няколко дни са поставени кутии в помощ на момчето в почти всички села, училища, търговски обекти. А социалната мрежа е залята от призиви за помощ. И с хора, които са искрено съпричастни към скромното и възпитано самоковско момче. Към кампанията се присъединяват и хора от чужбина, помагат голяма част от самоковските фирми и лица с възможности. За първите два дни в сметката за Калин са постъпили около 10 хил.лв., сподели за в. „Самоков 365” майката на момчето Галина Иванова.

Макар и изключително млади, голяма част от самоковските ученици са разбрали, че да помагаш е изключително ценно, защото това може да е твоята, моята, нашата история.

Съучениците на Калин Иванов от ПТГ „Никола Вапцаров” организираха и благотворителен концерт на 18 октомври от 17:30 часа в читалището. Заедно с тях в благородната инициатива се включиха и малките ученици от ОУ „Христо Максимов”, ученици от ПГ „Константин Фотинов”, танцов ансамбъл „Палакарийче”, китарен ансамбъл „Акустика”, група по актьорско майсторство –гр. Самоков, „Кати денс”, Мажоретен състав, Елена Несторова. Младежите бяха подготвили „билети” на стойност от 2 лв., като всеки можеше да остави колкото прецени. В инициативата се включиха и още няколко дами, които бяха подредили ръчно изработени неща, като средствата от продажбите отиваха директно в кутията за помощ. Самият Калин също присъства на събитието, организирано от съучениците му. За да може сумата да бъде събрана възможно най-бързо в кампанията се включва и инж. Петър Георгиев, който е работодател на бащата на Калин. Той ще допълни събраната до този момент сума, за да може Калин и семейството му да получат навременно лечение.

Салонът на читалището беше препълнен от хора, които искат да станат по някакъв начин съпричастни към събитието. Всички тези ученици във вторник присъстваха на най-важния урок, който е извънкласен и отсъства от учебната програма, а именно по съпричастност, взаимопомощ и най-вече по човечност. Всеки помогнал дори с минимални средства е ангел, подал ръка на Калин в борбата за неговото утре!

 

Номерът на банковата сметка на майка му е : 

BG61BPBI79424074962101
Post Bank
Галина Иванова

PayPal Galia_1234@mail.ru Galina Ivanova

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close