Обща категорияРегионалниСамоков

Ана-Мария Мирчева от ПТГ „Никола Вапцаров”- първенец от Национално състезание по финансова грамотност

„Самоков 365”

На 24 и 25 февруари в JA StartUp Hambar се проведе Националното състезание по финансова грамотност – „Финансов иновационен лагер“. Събитието се организира за осма поредна година от Джуниър Ачийвмънт България, в партньорство със „Ситибанк”.  В него взеха участие 61 ученици от 18 училища от 15 града в страната. Всички те през тази година изучават програмата  „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт.

Учениците от ПТГ „Никола Вапцаров”, под ръководството на своя ръководител, консултант и ментор Биляна Стамова, направиха отлично представяне. Първо място завоюва Ана – Мария Мирчева в специалност „Икономика и мениджмънт”, която се отличи с добри финансови резултати и иновативност на решението.

Учениците  работиха по решението на казус, свързан с новата регулация на Европейския съюз за премахване на пластмаса за еднократна употреба до края на 2021. Учениците  „влязоха в обувките“ на  мениджърския екип на въображаемата фирма „БГПластПекиджинг“ АД (доставчик на контейнери и прибори за еднократна употреба), за да вземат стратегическо решение за адаптация на фирмата към регулаторните промени.

През двата дни на състезанието, участниците бяха подкрепяни от  шестима ментори от  екипа на „Ситибанк” и от други организации част от доброволческата мрежа на Джуниър Ачийвмънт .

В края на иновационния лагер, всеки презентира своя финансов анализ и разработен бизнес план пред панел от жури.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close