ОбществоРегионални

Александър Методиев – Сали: „ДПС-Самоков ще подкрепи кандидат-кмет със сериозни ангажименти към ромската общност”

Самоков 365

Структурата на ДПС в Самоков се подготвя за предстоящите местни избори. Вече се проведе областната партийна конференция в София област, както и две общински в Самоков, съобщи Александър Методиев – Сали. В присъствието на членове, симпатизанти и представители на МДПС беше взето решение за подкрепа на кандидат-кмет, който ще поеме сериозни ангажименти към ромската общност. Листата с общински съветници все още не готова като се очаква това да стане до дни.

Г-н Методиев, как местната структура на ДПС работи с кмета, кметския екип и местната власт?

Не мисля, че можем да се похвалим. Поставил съм няколко основни изисквания за подобряване условията на живот в махалата, но до момента нито едно не е удовлетворено. И не твърдя, че е заради персонално отношение, защото това не само с мен, но и със съветниците от ДПС. Така, че не искам да коментирам взаимодействието ни, защото такова реално няма.

Ще издигнете ли свой кандидат на предстоящите избори или ще подкрепите такъв, издигнат от друга партия?

Смея да твърдя, че през изминалите години почти нищо не е направено в ромската махала, за да се подобрят условията на живот. Така, че ще подкрепим кандидат, който ще поеме сериозни ангажименти към ромската общност. Това управление за осем години не показа, че има волята да направи нещо за нас.

Как оценявате управлението на Община Самоков до момента?

Мога да кажа, че за осем години не съм усетил подкрепа за ромската общност от страна на кмета на Община Самоков. Твърдя, че нямаме диалог и това ме кара да търся за предстоящите избори кандидатът, който ще се ангажира с проблемите на ромската махала. Сегашният кмет не показа, че има воля да направи това.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close