Политика

Александър Методиев – Сали: Вотът днес ще покаже дали избирателите са готови за промяна или не

Анна Манова

Анелия Балабанова

За коментар, относно изборния процес и нагласите като цяло, потърсихме народния представител Александър Методиев – Сали. Откриваме го в ОУ „Христо Максимов”. За това, което говорихме с него, четете в следващото интервю.

%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b8

Здравейте, г-н Методиев. Откриваме Ви в динамиката на днешния изборен ден. Как минава той през Вашите очи?

Изборният ден протича нормално и спокойно, вероятно поради застудяването на времето по-малко хора са излезли да гласуват. Като цяло нямам обяснение за слабата активност в града. В нашите секции нещата вървят нормално по мои наблюдения. Предполагам, че след 16:00 – 17:00 часа ще дойдат по-активно да гласуват нашите хора. Настройката е да се подкрепи един от предпочитаните кандидати. 7-и квартал има добри спомени от управлението на БСП и ДПС.

Вярвате ли в това, което се тиражира в медийно пространство, че едва ли не ще настъпят катаклизми в държавата ако единият кандидат спечели с преднина пред другия?

Аз не вярвам в катаклизмите, за които се говори. Знаете че при нови предсрочни избори ще се получи такава патова ситуация, която няма да е добре за България като цяло.

Заговори се за хвърляне на оставки.

Моето мнение е, че това няма да се случи, защото при подаване на една оставка от страна на Борисов, самите негови народни представители няма да му я приемат. Което означава, че той ще управлява все още и ще го прави по своя си начин. Но предполагам, че ще се направи преструктуриране на кабинета и по този начин ще продължи управлението на кабинета Борисов, за съжаление.

А ако хипотетично предположим, че президентът е от една политическа сила, а кабинетът от друга – какво следва тогава относно законите, налагането на вето и съвместната работа?

Президентът трябва да е обединител, а не да прави разделение между леви и десни. За мен лично не би трябвало да има такова разделение и смята, че който и да бъде избран днес ще работи за благото на българския народ.

А какви бяха нагласите в парламента около 6 ноември след това?

Нагласите в парламента са за провеждането на предсрочни избори, да има ново управление и съответно промяна. Вотът на избирателите днес ще подскаже дали са готови за промяна или не.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close