Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Александър Методиев настоя Каракачанов да се извини

„Самоков 365”

Ромският лидер и бивш депутат от  ДПС Александър Методиев настоя в национален ефир вицепремиерът Красимир Каракачанов да се извини за думите, произнесени при посещението му в село Войводиново.

Бат Сали коментира инцидента с пребития военнослужещ Валентин Димов като подчерта, че ромите не бива да бъдат нападани генерално при подобни случаи, а трябва да се търси решение по законен път – чрез наказание и поемане на отговорност от страна на тези, които извършват престъпления.

„Опасно е говоренето на вицепремиера Красимир Каракачанов относно този битов инцидент. Това е изкуствено създаване на напрежение между българската и ромската общност. Аз съм български гражданин, но съм от цигански произход. Не може вицепремиерът да ме обижда, че вече съм станал нагъл. Той няма право мен да ме обижда, защото аз също съм циганин”, категоричен бе Методиев в присъствието на Александър Сиди от ВМРО.

“За мен тези инциденти се дължат на неграмотност от страна на нашата общност. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се превръща в социално-политически. В България има закони, но няма законност. Институциите трябва да си свършат работата и тези хора да получат своите наказания. Каракачанов трябва да се извини за думите си. Нека и да каже как с Цветелин Кънчев е обикалял циганските махали, за да целува сополиви циганета и да купува гласове”, разкри Методиев.

По темата в ефира на сутрешния блок на бТВ се включи депутатът от ВМРО Александър Сиди , който определи думите на Методиев като лъжи.

“Моят опонент не спира да говори лъжи. ВМРО никога не е купувало гласове и не иска цигански гласове. Думите на вицепремиера Каракачанов не са дръзки. Законът трябва да важи за всички. Незаконните коптори трябва да бъдат сринати. Какво става, когато багерите отиват да бутат незаконни гета? Излизат неправителствени организации и казват, че така не може. Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове. Това е причината нещата да стоят в това положение и да се търпи циганската наглост”, заяви Сиди.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close