Политика

Александър Методиев: „Купуването и продаването на гласове продължава с пълна пара”

a. metodievМария Галчева

Александър Методиев – Сали е кандидат за народен представител от листата на ДПС. За втори път, след като миналата година успя да мине бариерата и да бъде излъчен като представител на София област в 42-рото НС. Сега, Методиев е водач на листата в Кюстендил  и втори в нашата област. За какво гласува днес той, вижте.

Г-н Методиев, на какво залагате днес?

То нищо не може да се заложи на тези избори. Залагам доверието на хората и на цялата общественост.

Посланията на ПП ДПС достигнаха ли до хората?

Да се надяваме, че са достигнали, защото е крайно време суверенът да разбере, че нещата вече са отишли до крайност и трябва да ги решим. Надявам се посланията да са достигнали до хората, защото ние трябва да ги решим в бъдещия си мандат като народни представители.

Кое беше ключовото от програмата на ДПС, на какво ще заложите?

Ще заложа на образователния ценз и жизненият стандарт на цялата общност, пък и на всички граждани на република България.

Ще има ли България стабилно правителство след изборите и евентуално какъв ще бъде броят на самоковските депутати в него?

Надявам се, но и малко се съмнявам, защото това не може да стане с магическа пръчка. В продължение на няколко години трябва да има стабилно правителство и смятам, че това е желанието на целия български народ.

Колко самоковски депутати ще има в него, според Вас?

Дай Боже, да са всички, които в момента са по листите и са кандидати за народни представители. Пожелавам го от сърце на всички.

Ще изиграе ли преференцията ролята си?

Да, разбира се. Ще изиграе ролята си навсякъде.

Тази кампания беше много вяла. На какво се дължи това, според Вас?

Вяла беше, защото политическите партии от една страна само обещават без да изпълняват, а от другата страна гражданите са се начували и навиждали на подобни явления и вече не вярват.

Пазаруването по избори – това нов национален спорт ли е?

Това съществува от много време насам, не от вчера, не от днес. Но за съжаление през последните години, това стана масово и то основно в циганския етнос. Там купуването и продаването на гласове е най-силно застъпено, защото манипулацията на хората там е по-лесна и удобна.

Подавали ли сте сигнали срещу това вече  и има ли резултат?

Доста сигнали съм подал, но сигналите са само, за да проверят реакциите на някои институции. Реално няма никакъв ефект. Купуването и продаването на гласове продължава с пълна пара.

Ако днес хората не излязат да гласуват, какъв знак ще бъде това към политиците? 

Това ще се дължи на недоверието към политиците – това са хората, които обещават, а после не изпълняват поетите ангажименти към хората. Предполагам, че тази вяла кампания е плод на това, че политическите формации, които са на челните места, нямат намерение да управляват тази зима и най-вероятно ще вървим към нови избори в най-кратки срокове.

Какво Ви мотивира да се занимавате с политика?

Основното е лошият жизнен стандарт на българския народ.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close