Слайд категория

Александър Методиев – Бат’ Сали вече е депутат

SaliiiiТова, че съм черен циганин, не ме прави престъпник, каза Методиев, чието име е свързвано както с търговия с гласове, така и с мащабни кражби на електричество в Самоков. Александър Методиев, по-известен с прякора си Бат’ Сали, вече е депутат.

Той положи клетва като народен представител от ДПС в началото на днешното заседание на Парламента.

Той влиза на мястото на Емил Иванов от ДПС, който стана областен управител на София.

Методиев бе втори в листата на ДПС за София-област.

Преди това той е бил дългогодишен общински съветник в Самоков от “Евророма”.

Наскоро ромският лидер от Самоков бе уличен от журналистическо разследване на “Нова телевизия” като “шеф на частно енерго” в ромска махала в Самоков.

Жителите на квартала използват крадено от ЧЕЗ електричество, което не минава през електромери, като в замяна плащат на организаторите на схемата по 20-30 лв. на месец.

Според друго журналистическо разследване – на ТВ7, Бат’ Сали е участник в мащабна схема за купуване на гласове.

Аз съм Сали и съм циганин, гордея се с произхода си, каза пред журналисти Методиев, след като се закле като депутат на мястото на Емил Иванов.

Гордея се с произхода си, това, че съм циганин, не ме прави престъпник, заяви той в отговор на въпрос за тиражираните твърдения, че е свързан с паралелно частно енерго в ромската махала в Самоков и със съмнения за купуване на гласове.

Няма никакво частно енерго в Самоков, има разследване, но аз нямам нищо общо и моето име не се споменава там, категоричен беше Методиев. Той отрече и да е организирал купуване на гласове.

Методиев каза, че го злепоставя човек, който е осъждан многократно за кражби и побоища и има присъда за над 25 години лишаване от свобода.

Депутатът предупреди журналистите, че оттук нататък който се опита без доказателства да опетни името му, ще се срещне с него в съда. Той няма обяснение защо точно него са избрали като мишена на атаките.

Предполагам, защото съм някаква личност, коментира Методиев.

Той заяви, че е влязъл в парламента, за да промени отношението към циганите и посочи, че симпатизира на ДПС, защото това е единствената партия, която дава на циганите да отразят всичко, което се случва в техния етнос и да се изявят в политическото пространство като хора, които да мислят не само за ромското общество, а цялата общественост.

“Евророма” е затворена страница за мен, коментира Методиев, който е бил в тази партия 17 години.

Причината е, че според него “Евророма” не прави нищо за ромското население. Новият депутат уточни, че ще се занимава в парламента с въпроси, свързани със спорта и социалната политика.

Той каза още, че е завършил висше образование – Националната спортна академия, и е треньор и учител по физкултура. В последните години е имал строителна фирма.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close