ОбществоРегионалниСамоков

Александър Кенанов и приятели зарадваха с хранителни продукти социално слаби хора, ще садят 80 брези

Анна Манова

Самоковецът Александър Кенанов и негови приятели зарадваха с хранителни продукти двадесет крайно нуждаещи се лица в града. Пакетите бяха раздадени на хората в началото на тази седмица. Следващата седмица плануват да засадят закупените от тях 80 брези край Лаго.

Александър Кенанов и Даниел Москов – засаждане на фиданки в кв. Самоково

Това не е първа инициатива на 30-годишния мъж, който макар от години да не живее в родния Самоков не спира да се интересува от случващото се тук и да помага с каквото може. Кенанов е прекарал две години в САЩ, завръща се в родината си и от пет години е собственик и мениджър на продуцентска компания в София.

Миналата есен Кенанов и неговият съученик Даниел Москов, заедно с няколко доброволци, посадиха 40 фиданки в градинка в кв. Самоково. В акцията се включиха техните семейства, децата им и приятели. През зимата, когато паднаха големите снегове, отново двамата с Москов почистиха няколко тротоара на кръговото към Боровец и зад МБАЛ Самоков. Този път преценил трудната ситуация, в която се намират социално слабите хора в града Кенанов организира кампания в тяхна помощ изразяваща се в закупуването на хранителни продукти от първа необходимост. Свързва се с Община Самоков и получава съдействие освен с информация за лицата в нужда, така и с приготвяне и превозване на продуктите до домовете им.

„Смятам че е хубаво да има повече положителни примери. Това действа мотивиращо за мен. Вярвам, че всеки един човек може да бъде промяната, от която имаме нужда. Тя е в нас и се опитваме да я започнем. Искаме да въвлечем възможно повече хора да се чувстват социално ангажирани. Много хора твърдят, че благотворителността се прави тайно и ако я показваш, то тогава си извличаш собствени дивиденти. Истината е, че за човека в нужда това няма никакво значение. А ако с примера си накараш и други да направят същото, не е ли по-смислен вариант?“ подчертава Кенанов.

Идеята му да помогне на поне 20 души е, че точно сега е моментът за подобен тип инициативи. Силна подкрепа в това начинание му оказва негов приятел, който като дете е израснал в социално слабо семейство и знае смисъла и значението на хранителните банки, очакването на продуктите и радостта и признателността за получаването им.

„Сега е най – важният момент да се помогне на хора в нужда. И всеки, който смята себе си за лидер, трябва да го покаже именно в този момент“, подчерта Александър Кенанов.

През идната седмица той и няколко приятели плануват да засадят 80 брези на входа на парк Лаго /срещу Спортното училище/, където в момента е направена нова дървена ограда.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close