КултураРегионалниСамоков

„Алегория на Големия взрив” тази събота в Хъба-а

Анна Манова

„Алегория на Големия взрив” е името на изложбата, която ще гостува тази събота, 12 октомври, от 20:30 часа в пространството на Хъб –а. Домакините обещават едно приятно изживяване в компанията на интересни рисунки и нестандартни стихове, или обратното – нестандартни рисунки и интересни стихове. И двете твърдения със сигурност се доближават до истината. Илюстрациите са дело на Точка Илиева, а текстовете на Николай Геров.

Организаторите канят своите гости на една различна съботна вечерна разходка.
Най-популярната теория за създаването на света е тази за Големия взрив. Най-непопулярната – за разрушаването на вътрешния свят – е същата. За да създадеш нещо, трябва да разрушиш друго, а когато няма друго, разрушаваш това, което създаваш и обратното. Безкрайният кръговрат между начало и край е опит за освобождаване от границите. Големият взрив не е експлозия, а разтегляне на пространството едновременно във всички посоки, за да разруши представата за граници, а с тях и понятието за „извън Вселена“. Тя е всичко, което съществува и нищо – като част от всичкото, което я прави неосезаема за сетивата и разбираема за душата. Тя е в нас и извън нас, събрана някъде в липсата на граници и безтегловната любов.

Както е известно Мат Деймън оцеля на Марс, отглеждайки картофи. И по логиката на това, че нищо не е случайно тази космо/лири/ческа одисея ще се състои именно в Самоков.

„Заповядайте на откриването на стихотворение в изображения „Алегория за Големия взрив“ с илюстрации на Точка Илиева и текст на Николай Геров. И не забравяйте  – пътят към  Самоков е част от Млечния, т.е. лесно ще го намерите. Обещаваме добра атмосфера, носете си добри спътници”, са написали в събитието си в социалната мрежа организаторите.

По-късно галактическото пътешествие ще продължи с DJ и хип – хоп музика. Входът е свободен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close