Култура

Албена Колева търсеше нов съпруг на самоковска сцена

Анна Манова

Постановката на Драматичен театър – Ловеч „Търся нов съпруг” беше изиграна пред самоковска аудитория в началото на тази седмица /30 януари/. Неин режисьор е Валентин Танев, който умело се преобразява и в ролята на един от кандидатите за брак. В постановката участват още Албена Колева и Тончо Токмакчиев. Пиесата е на Миро Гавран, който е един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва над 250 заглавия, които са базирани на общочовешките търсения, ценности и взаимоотношения.

Точно такава е комедията „Търся нов съпруг”. Това е лека, разтоварваща постановка, изпълнена с голяма доза смях, който произхожда от абсурдните моменти в нея. Салонът на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” беше препълнен с желаещи да се пренесат в един друг свят чрез магията на театъра. Много добра актьорска игра направиха триото артисти – Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев, въпреки непретенциозния характер на постановката, която не търсеше скрити послания и препратки от своята публика, а само това тя да прихва в смях.

 

Комедията се базира на това как една вдовица, интелигентна и запазена дама, е решила след 10 година на самота все пак да потърси своя нова половинка. В желанието си да избере себеподобен тя стига до там да подаде обява за запознанство във вестник, след това да хвърли едни карти таро и да провери какво всъщност ще и предложи съдбата. Съдбата, обаче, се оказва доста хитра и я поставя в множество комични ситуации. Чрез измама влюбеният с години в нея съсед в ролята на Валентин Танев решава, че сега е моментът да я спечели. Но предвид обстоятелствата няма как по друг начин да успее освен с измама. Така той се уповава на своя приятел, в ролята на Тончо Токмакчиев, за помощ. Но вместо това стават конкуренти, привлечени от чара на търсещата нов съпруг Албена Колева. Точно тези нелепи моменти предизвикаха комичните случки.

 

Около два часа публиката беше в очакване на търсенето на нов съпруг. Както и се наслади на професионализма на доказалите се актьори – Колева, Токмакчиев и Танев. И въпреки студения салон, все пак преливаше от топли емоции.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close